Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 17:36:05

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Αυτοκίνητο 2016 arrow Σε βαθιά ύφεση η αγορά αυτοκινήτου
Σε βαθιά ύφεση η αγορά αυτοκινήτου
Πηγή: Express.gr
Η MEIΩΣH κατά 61,2% των πωλήσεων Ι.Χ. αυτοκινήτων τον Νοέμβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, έχει σημάνει «συναγερμό» για τον κλάδο και αναγκάζει την κυβέρνηση να μελετήσει μέτρα στήριξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τον Νοέμβριο του 2010 οι ταξινομήσεις Ι.Χ. αυτοκινήτων έφθασαν τις 7.477, έναντι 19.253 νέων ταξινομήσεων τον αντίστοιχο μήνα του 2009.
Ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία για το δεκάμηνο Ιανουαρίου -Νοεμβρίου εφέτος που δείχνουν μείωση των πωλήσεων επιβατικών αυτοκίνητων κατά 36% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.
Oπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου, φέτος, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 178.456 οχήματα (επιβατικά, λεωφορεία και φορτηγά), παρουσιάζοντας μείωση 34% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Oσον αφορά στις ταξινομήσεις μοτοσικλετών(άνω των 50 cc), το διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου εφέτος κυκλοφόρησαν 24.792 νέες μοτοσικλέτες, σημειώνοντας μείωση κατά 13,9% σε σχέση με τις 28.788 νέες μοτοσικλέτες που ταξινομήθηκαν στο δεκάμηνο του 2009. Τον Νοέμβριο εφέτος η μείωση στις πωλήσεις των μοτοσικλετών ανήλθε σε 10,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.
Σύμφωνα με τους φορείς του κλάδου, τα ετήσια δημοσιονομικά έσοδα από την αγορά αυτοκινήτου πριν από την κρίση υπερέβαιναν το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ εφέτος, που έχει προϋπολογιστεί να εισπραχθεί περίπου 1 δισ. ευρώ, είναι πλέον βέβαιο ότι η εισροή δεν θα ξεπεράσει τα 650 εκατ. ευρώ. Η υστέρηση των εσόδων το 2010 από την αγορά του αυτοκινήτου κατά 350 έως 400 εκατ. ευρώ αναλογεί σε ημερήσια βάση σε περίπου 1 εκατ. ευρώ.
Το Yπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση των τελών ταξινόμησης στα αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η μείωση του τέλους ταξινόμησης έως και 50% αλλά και η αύξηση του ορίου των 20.000 ευρώ της εργοστασιακής αξίας πάνω από την οποία υπολογίζεται ο φόρος πολυτελείας. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός των προσεχών ημερών και θα περιληφθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στη Βουλή. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου