Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 05:04:39

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Αυτοκίνητο 2016 arrow Μέτρα στήριξης της αγοράς των αυτοκινήτων ζητούν οι φορείς
Μέτρα στήριξης της αγοράς των αυτοκινήτων ζητούν οι φορείς
Πηγή: Express.gr

ΣYMΦΩNA με στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή, τον  Οκτώβριο εφέτος  οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων κατέγραψαν μείωση κατά 32,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα  του 2009. Αρνητικά είναι και τα συγκεντρωτικά στοιχεία για το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2010, που δείχνουν μείωση των πωλήσεων επιβατικών αυτοκίνητων κατά 33,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Στο 10μηνο του 2009 ταξινομήθηκαν 214.906 αυτοκίνητα  έναντι 142.296 αυτοκινήτων στο ίδιο διάστημα εφέτος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της  Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στο διάστημα  Ιανουαρίου-Οκτωβρίου εφέτος κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 168.981 αυτοκίνητα (επιβατικά, λεωφορεία και φορτηγά), παρουσιάζοντας μείωση 31,7% σε σχέση  την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
Στο εφετινό 10μηνο ταξινομήθηκαν  56.409 νέες μοτοσικλέτες, κατά  14,1% λιγότερες σε σχέση με τις 65.706 νέες μοτοσικλέτες στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Με βάση την «εικόνα» αυτή, η κυβέρνηση δέχεται μπαράζ αιτημάτων και πιέσεων για στήριξη του τομέα του αυτοκινήτου. 

Σύμφωνα  με τους φορείς του κλάδου, τα ετήσια κρατικά  έσοδα από την αγορά αυτοκινήτου πριν από την κρίση υπερέβαιναν το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ εφέτος, που έχει προϋπολογιστεί να εισπραχθεί περίπου 1 δισ. ευρώ, είναι πλέον βέβαιο ότι η εισροή δεν θα ξεπεράσει τα 650 εκατ. ευρώ. Η υστέρηση των εσόδων το 2010 από την αγορά του αυτοκινήτου κατά 350 έως 400 εκατ. ευρώ αναλογεί σε ημερήσια βάση σε περίπου 1 εκατ. ευρώ.
Το Yπουργείο Oικονομικών από την πλευρά του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση των τελών ταξινόμησης στα αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού. Ορισμένα σενάρια κάνουν λόγο για μείωση του τέλους ταξινόμησης έως και 50% αλλά και για αύξηση του ορίου των 20.000 ευρώ της εργοστασιακής αξίας πάνω στο οποίο μπαίνει φόρος πολυτελείας. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου