Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 17:46:28

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Αυτοκίνητο 2016 arrow Eως τις 31 Δεκεμβρίου η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2011
Eως τις 31 Δεκεμβρίου η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2011
Πηγή: Express.gr
ΠPOΘEΣMIA μέχρι το τέλος του έτους έχουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για να πληρώσουν τα «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας του 2011 τα οποία είναι αυξημένα έως και 109%. Μάλιστα όσοι έχουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, άνω των 1.929 κ.ε., μαζί με τα τέλη θα καταβάλουν και τον ειδικό φόρο.

Με την εγκύκλιο ΠΟΛ. 1149/27.10.2010 που απέστειλε το Yπουργείο Οικονομικών στις τράπεζες τονίζεται ότι οι τράπεζες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα ΕΛΤΑ θα χορηγήσουν τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, πλην των περιπτώσεων στις οποίες τα σήματα θα χορηγηθούν μόνο από τις ΔΟΥ. Επισημαίνεται επίσης ότι οι τράπεζες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα ΕΛΤΑ δεν θα χορηγήσουν ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας για τα Δ.Χ. αυτοκίνητα. Τα ειδικά σήματα για αυτά θα χορηγήσουν οι εφορίες.

Οι αναπροσαρμογές που αποφάσισε πρόσφατα η κυβέρνηση θα επιβαρύνουν τους κατόχους οχημάτων που κυκλοφόρησαν το έτος 2005 και μετά. Τα πρόσθετα βάρη ξεκινούν από τα 22 ευρώ σε σχέση με το 2010. Στην ίδια κατηγορία και για κυβικά 1.358 - 1.548 κ.ε. η ετήσια αύξηση φτάνει στα 36 ευρώ και από 1.549 μέχρι 1.748 κ.ε. στα 56 ευρώ.

 

Πρόστιμα

 

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης (μετά δηλαδή την 31.12.2010) προμήθειας του ειδικού σήματος καθώς και στην περίπτωση καταβολής μειωμένων τελών κυκλοφορίας επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ως εξής:

• 30 ευρώ για οχήματα μέχρι 785 κυβικά εκατοστά και σε όσους δεν επικολλούν το σήμα.

• Ισόποσο του τέλους κυκλοφορίας, που αναλογεί στο όχημα βάσει του κυβισμού του, για οχήματα στα οποία αναλογούν τέλη κυκλοφορίας άνω των 30 ευρώ.

Σε περίπτωση μη καταβολής ή εκπρόθεσμης καταβολής του ειδικού φόρου αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού επιβάλλεται πρόστιμο 1% επί του οφειλόμενου ειδικού φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης ή μη καταβολής του φόρου.

Στην εγκύκλιο τονίζεται επίσης πως υποχρεούνται στην προμήθεια ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας έτους 2009 όλα τα αυτοκίνητα οχήματα και οι μοτοσικλέτες, συμπεριλαμβανομένων και: των οχημάτων για τα οποία προβλέπεται απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας, έναντι ποσού 3 ευρώ που αποτελεί το κόστος παραγωγής και διάθεσης αυτού, και των αυτοκινήτων οχημάτων των δημοσίων υπηρεσιών, Διπλωματικού Σώματος, Προξενικού Σώματος και ξένων αποστολών, που απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας αλλά έχουν συμβατικές πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, με δωρεάν χορήγηση αυτού. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου