Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 21:35:31

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Αυτοκίνητο 2016 arrow Τις 25.000 μπορεί να φθάσουν οι απολύσεις στον κλάδο αυτοκινήτου
Τις 25.000 μπορεί να φθάσουν οι απολύσεις στον κλάδο αυτοκινήτου
Πηγή: Express.gr
    Απολύσεις εργαζομένων στον κλάδο αυτοκινήτου που εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 25.000, από το 2008 μέχρι το τέλος του 2010 καθώς και λουκέτο σε 2.500 επιχειρήσεις - στο σύνολο του κλάδου αυτοκινήτου - από 6.000 σημεία πώλησης, είναι το αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης αλλά και των πολιτικών που ακολουθούνται από την κυβέρνηση στο συγκεκριμένο κλάδο.

    Αυτό αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε σήμερα ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ). Συγκεκριμένα όπως είπε ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Απ. Πετιμεζάς από το καλοκαίρι του 2008 η πτώση των πωλήσεων είναι 65,3% με τάσεις περαιτέρω μείωσης, 60% η πτώση του κύκλου εργασιών, 10% ανεργία στον κλάδο με πρόβλεψη να διπλασιαστεί τους επόμενους τρεις μήνες 300 εκατ ευρώ λιγότερα στα δημόσια ταμεία σε σχέση με το 2009 και τουλάχιστον 550 λιγότερα σε σχέση με το 2008 ενώ ανάλογη είναι η πτώση σε πλήθος επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται δορυφορικά γύρω από την εμπορία αυτοκινήτων.

    Ακόμα το έτος 2010 αναμένεται να κλείσει στις 160.000 επιβατικά ΙΧ που σημαίνει μείωση 36%, ενώ εκτιμάται ότι αν δεν υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις στην αγορά οι πωλήσεις αυτοκίνητων το έτος 2011 προβλέπεται ότι δεν θα ξεπεράσουν τις 90.000.

    Ο σύνδεσμος προτείνει μείωση του τέλους ταξινόμησης και επαναφορά των κινήτρων αντικατάστασης των παλαιάς τεχνολογίας ρυπογόνων αυτοκινήτων που να αφορά εκτός των καινούργιων και των ελαφρώς μεταχειρισμένων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

    Σε ότι αφορά στον τραπεζικό δανεισμό σήμερα χρηματοδοτούνται μόνο οι δύο στις 10 αιτήσεις και ο σύνδεσμος ζητάει παροχή χαμηλού κόστους επιχειρηματικών δανείων.

    Τέλος, ο σύνδεσμος προτείνει την κατάργηση του φόρου πολυτελείας και την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου