Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 18:44:41

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Αυτοκίνητο 2016 arrow Δεν θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα
Δεν θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα
Πηγή: Express.gr
ΜE βάση τις εκπομπές CO2 θα υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας του 2011 για τα Ι.Χ. που θα ταξινομούνται από 1/1/2011, όμως η ρύθμιση για τα τέλη κυκλοφορίας που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την περαίωση το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει και εξαιρέσεις όπως:

· Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για όλα τα ηλεκτροκίνητα επιβατικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, καθώς και για τα υβριδικά και υδρογόνου επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης (ταξί), κυλινδρισμού κινητήρα έως 1.929 κ.εκ., που έχουν ταξινομηθεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά έως την 31/12/2010. Για Ι.Χ. με κυλινδρισμό κινητήρα άνω των 1.929 κ.εκ., τα τέλη κυκλοφορίας θα αναλογούν στο ήμισυ των τελών των αντίστοιχων συμβατικών οχημάτων.

Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου ρυθμίζονται επίσης τα θέματα των αποσβέσεων της αξίας αδειών, φορτηγών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσεως. Υιοθετείται η διαδικασία της σταδιακής μετάβασης στο νέο καθεστώς και συγκεκριμένα απόσβεση της αξίας της άδειας των επαγγελματιών σε 3 έως 7 έτη.

· Για τη χορήγηση των αδειών κυκλοφορίας ΦΔΧ οι ενδιαφερόμενες μεταφορικές εταιρίες καταβάλλουν εφάπαξ υπέρ του Δημοσίου ειδική εισφορά ανάλογα με την κατηγορία και το μικτό βάρος του φορτηγού οχήματος ως εξής:

α. Δέκα χιλιάδες ευρώ για τον πρώτο τόνο.

β. Δύο χιλιάδες ευρώ για κάθε επόμενο και μέχρι επτά τόνους.

γ. Χίλια πεντακόσια ευρώ για κάθε επόμενο και μέχρι τους σαράντα τόνους.

· Εάν οι αιτούμενες άδειες είναι κατηγορίας ειδικής μεταφοράς πετρελαιοειδών, τα ποσά της ειδικής εισφοράς διαμορφώνονται ως εξής:

 α. Είκοσι επτά χιλιάδες ευρώ για τον πρώτο τόνο.

 β. Τρεις χιλιάδες ευρώ για κάθε επόμενο και μέχρι τους σαράντα δύο τόνους.

Το ποσό που καταβάλλεται για τη λήψη της άδειας ΦΔΧ, λογίζεται ως έξοδο και εκπίπτει του εισοδήματος επιμεριζόμενο κατά το ένα τρίτο για τα τρία επόμενα έτη από τη λήψη της άδειας.

Περαιτέρω, για την ενίσχυση ειδικά των μικρών εκμεταλλευτών ΦΔΧ που διενεργούν νομαρχιακές εμπορευματικές μεταφορές, αναγνωρίζεται επιπλέον προσαύξηση των ποσών των αποσβέσεων κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%). 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου