Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 04:47:54

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ασφαλιστικό 2014 arrow Κατά 455,23 εκατ. ευρώ βελτιώθηκαν τα έσοδα του ΙΚΑ στο 11μηνο
Κατά 455,23 εκατ. ευρώ βελτιώθηκαν τα έσοδα του ΙΚΑ στο 11μηνο
Πηγή: Express.gr
Κατά 455,23 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 4,77% βελτιώθηκαν τα έσοδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο εντεκάμηνο του 2016 έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος της περσινής χρονιάς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στη βελτίωση της εισπραξιμότητας συνέβαλαν η πρόοδος της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών, η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, οι εκσυγχρονισμοί και η γενικότερη προσπάθεια βελτίωσης της λειτουργίας του Ιδρύματος.

Στο μεταξύ, σε ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, εγκαταστάθηκαν από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ηλεκτρονικές εφαρμογές, που διευκολύνουν τους πολίτες με αίτημα αναγνώρισης ποσοστού αναπηρίας προς τα ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (ΚΕΠΑ).

Έτσι, από σήμερα οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους μία σειρά διευκολύνσεων στα πλαίσια εκσυγχρονισμού του πληροφοριακού συστήματος:

Α) Η υποβολή του αιτήματος εξέτασης από την Επιτροπή Αναπηρίας, μπορεί να γίνεται και μέσω της ιστοσελίδας www.ika.gr. Έτσι απαλλάσσονται της υποχρέωσης φυσικής υποβολής του αιτήματος και αποφεύγεται μία δοκιμασία για αυτή την ευαίσθητη κατηγορία πολιτών.

Β) Το αποτέλεσμα της εξέτασης αναπηρίας γίνεται γνωστό πλέον στον ενδιαφερόμενο και ηλεκτρονικά μέσω της ανωτέρω ιστοσελίδας.

Γ) Η πιστοποίηση αναπηρίας κοινοποιείται και ηλεκτρονικά προς όποια υπηρεσία επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος, αποφεύγοντας περιττές μετακινήσεις και υποβολές εγγράφων.

Δ) Είναι δυνατή η παρακολούθηση της εξέλιξης του αιτήματος και ηλεκτρονικά.

Ε) Ο ενδιαφερόμενος διαθέτει πλέον το δικαίωμα και ηλεκτρονικής υποβολής ένστασης για το αποτέλεσμα της πρωτοβάθμιας επιτροπής και υποβολής αίτησης επανεξέτασης λόγω επιδείνωσης.

ΣΤ) Τέλος, υποστηρίζονται ηλεκτρονικά και οι πολίτες που εμπίπτουν στην κατηγορία απαλλαγής καταβολής παραβόλου (46,14 ευρώ) για εξέταση από Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ σε 1ο και 2ο βαθμό.

«Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «με συνείδηση των δυσκολιών και των προβλημάτων, εγγυάται τη συνεχή προσπάθεια για τη βελτίωση των προσφερόμενων κοινωνικοασφαλιστικών υπηρεσιών. Με σταθερή αναπτυξιακή πορεία γεφυρώνει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)».


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου