Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 19:36:36

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ασφαλιστικό 2014 arrow Προκαταβολή σύνταξης σε 4.752 νέους συνταξιούχους του δημοσίου
Προκαταβολή σύνταξης σε 4.752 νέους συνταξιούχους του δημοσίου
Πηγή: Express.gr
Η προκαταβολή σύνταξης για τον μήνα Αύγουστο σε 4.752 υπαλλήλους του δημοσίου, που αποχώρησαν από την Υπηρεσία μετά τον Μάρτιο 2013 λόγω συνταξιοδότησης, καταβλήθηκε από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου. Ο αριθμός αυτός έρχεται να προστεθεί στους 264 υπαλλήλους τον Ιούνιο και 1.126 υπάλληλους τον Ιούλιο που συνταξιοδοτήθηκαν με βάση τον νέο νόμο σύμφωνα με τον οποίο προκαταβάλλεται μέρος της σύνταξης με την έξοδο από την υπηρεσία έως την οριστικοποίηση του τελικού ποσού. Τα στοιχεία ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι μετά από τρεις μήνες υλοποίησης του μέτρου, η προκαταβολή σύνταξης, σύμφωνα με τη σύγκριση των απολύτως καθαρών ποσών, έχει τελικά διαμορφωθεί περίπου στο 65% της οριστικής σύνταξης που θα λαμβάνει ο δικαιούχος υπάλληλος (μέση σύνταξη, διευθυντής Υπουργείου με 35 έτη υπηρεσίας).

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Σταϊκούρα, συνεχίζεται η προσπάθεια από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την περαιτέρω σύντμηση του χρόνου απονομής της σύνταξης των δικαιούχων, οι οποίοι έχουν καταθέσει σχετική αίτηση πριν από τον Μάρτιο του 2013, ώστε να λάβουν το συντομότερο δυνατόν το σύνολο της σύνταξης που δικαιούνται. Μέχρι τώρα, έχει μειωθεί, μεσοσταθμικά, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης από τους 11- 12 μήνες το καλοκαίρι του 2012 στους 5- 6 μήνες.

Από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ανακοινώθηκαν επίσης τα ακόλουθα στοιχεία : - Οι μη απογραφέντες συνταξιούχοι του Δημοσίου μέχρι το τέλος Ιουλίου ανέρχονταν σε 1.929, στους οποίους έχει διακοπεί η καταβολή των συντάξεών τους.

Η έρευνα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα για τον εντοπισμό της κάθε περίπτωσης.

- Κατά τη διαδικασία της απογραφής, προέκυψε ότι σε 2.260 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει, η σύνταξη καταβάλλονταν κανονικά μετά τον θάνατο τους και για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών από την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

- Το ποσό των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων ανέρχονταν σε 35.811.994 ευρώ. - Ύστερα από την αναζήτηση των αρμοδίων υπηρεσιών βρέθηκε το ποσό των 21.489.109 ευρώ.

- Για το υπόλοιπο ποσό των 14.322.885 ευρώ, συνεχίζεται η αναζήτηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του. Το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από τη διαδικασία διαγραφής των θανόντων συνταξιούχων ανέρχεται σε 865.888 ευρώ ανά μήνα.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ Σταϊκούρας, «τα αποτελέσματα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αφορμή εφησυχασμού.

Αντιθέτως, συνιστούν έναυσμα εντατικοποίησης της προσπάθειας προκειμένου να αποκατασταθεί δικαιοσύνη σε ένα ευαίσθητο πεδίο όπως αυτό των συντάξεων, να συρρικνωθούν περισσότερο οι εκκρεμότητες προς τους δικαιούχους που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης πριν τον Μάρτιο του 2013 και, μέσω της αύξησης προοπτικά του αριθμού των πολιτών που θα λαμβάνουν προκαταβολή σύνταξης, να διευθετηθεί ουσιαστικά το πρόβλημα του μεγάλου εισοδηματικού κενού που αντιμετώπιζαν τα τελευταία χρόνια οι συνταξιούχοι του Δημοσίου».


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου