Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 05:40:02

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ασφαλιστικό 2014 arrow «Ευνοϊκή» συνταξιοδότηση από το ΙΚΑ για ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ με «διαδοχική»
«Ευνοϊκή» συνταξιοδότηση από το ΙΚΑ για ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ με «διαδοχική»
Πηγή: Express.gr
 ΕΩΣ και 5 χρόνια νωρίτερα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν μέσω του ΙΚΑ ελεύθεροι επαγγελματίες - ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που έχουν διαδοχική ασφάλιση και συμπλήρωσαν στις 31/12/2012 τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, δηλαδή και τα απαιτούμενα έως τότε έτη ασφάλισης και το όριο ηλικίας.

Το «παράθυρο» ανοίγει εγκύκλιος του ΟΑΕΕ, θέτοντας, ωστόσο, παράλληλα την (περιοριστική) προϋπόθεση «να έχουν συμπληρωθεί τα προβλεπόμενα έτη ασφάλισης που ίσχυαν στον Οργανισμό». Τα αυξημένα, από 1/1/2013, ηλικιακά όρια (το 62ο με 40 έτη ασφάλισης και το 67ο με 15 έτη, έναντι του 62ου - 65ου το 2012) γλιτώνουν, σύμφωνα με την εγκύκλιο:

1. Ασφαλισμένοι που έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους μέχρι 31/12/2012 καθώς διατηρείται το 60ό έτος ως όριο ηλικίας για τη διαβίβαση του συνταξιοδοτικού αιτήματος ακόμη και αν δεν πληρούνται οι χρονικές προϋποθέσεις για λήψη σύνταξης γήρατος κατά το 60ό έτος.
2. Ασφαλισμένοι που έχουν συμπληρώσει τις κατ'Α έτος προβλεπόμενες προϋποθέσεις μέχρι 31/12/2012 (εφόσον έχουν το 60ό έτος, το αίτημα συνταξιοδότησης θα διαβιβάζεται στο ΙΚΑ σε αντίθεση με περιπτώσεις θεμελίωσης από 1/1/2013 που ισχύει το 62ο).
Προϋπόθεση είναι ο ασφαλισμένος να έχει πραγματοποιήσει στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ 1.500 ημέρες, από τις οποίες τις 500 μέσα στην τελευταία πενταετία πριν από τη διακοπή της δραστηριότητας ή την αίτηση για σύνταξη. Να σημειωθεί ότι εξακολουθούν να ισχύουν το 55ο έτος (για πλήρη) και το 50ό (για μειωμένη) για μητέρες και χήρους πατέρες ανίκανων για βιοποριστική εργασία παιδιών. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου