Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 00:23:36

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ασφαλιστικό 2014 arrow Μόνο οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΝΑΤ θα μπορούν να εκτυπώσουν βεβαιώσεις αποδοχών
Μόνο οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΝΑΤ θα μπορούν να εκτυπώσουν βεβαιώσεις αποδοχών
Πηγή: Express.gr
 «ΓΟΛΓΟΘΑΣ» για τουλάχιστον 1 εκατ. συνταξιούχους θα είναι η συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων. Η ταλαιπωρία δεν θα έχει προηγούμενο, καθώς τα ταμεία του ΟΑΕΕ και των δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορούν να αναρτήσουν στην ηλεκτρονική τους σελίδα τις βεβαιώσεις και θα τις στείλουν ταχυδρομικά, χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε θα τις παραλάβουν οι δικαιούχοι. Την ώρα μάλιστα που έχει ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Τυχεροί είναι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΝΑΤ, καθώς μπορούν μπαίνοντας στις ηλεκτρονικές σελίδες των συγκεκριμένων ασφαλιστικών ταμείων να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις για την εφορία.

Με τη νέα αυτή διαδικασία τα καταβληθέντα ποσά των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) θα προσυμπληρώνονται αυτόματα στις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων, ώστε πέραν της σοβαρής εξοικονόμησης λόγω μείωσης του διοικητικού βάρους, να κλείσει οριστικά μια μεγάλη πηγή διαρροής εσόδων, δηλαδή από φοροδιαφυγή λόγω ανακριβών ή μη δηλωθεισών συντάξεων η οποία εκτιμάται στα 85 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας με αυτόν τον τρόπο παρέχεται εξυπηρέτηση και διευκόλυνση σε εκατομμύρια συνταξιούχους που ανήκουν στα παραπάνω ταμεία, που συγκεντρώνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται και σημαντική μείωση του διοικητικού κόστους ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς μέχρι τώρα οι συνταξιούχοι λάμβαναν τις βεβαιώσεις των συντάξεων μέσω της παραδοσιακής οδού, δηλαδή της ταχυδρομικής αλληλογραφίας από τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης όπου ανήκαν.

Παράλληλα, τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, με τη συνεργασία του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα εκδοθεί εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία οι συνταξιούχοι των τριών παραπάνω ταμείων που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο δύνανται να εξυπηρετούνται (δηλαδή να λαμβάνουν τις βεβαιώσεις των συντάξεων τους εκτυπωμένες) από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
Σημειώνεται ότι η διαδικασία έκδοσης βεβαιώσεων συντάξεων για φορολογική χρήση ακολουθείται για τελευταία φορά, καθώς από το 2014 το σύνολο των δεδομένων του Εθνικού Μητρώου Συντάξεων «Ήλιος» θα αποστέλλεται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Σχετικά άρθρα:


www.oga.gr: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΟΓΑ για φορολογική δήλωση 2013

www.ika.gr: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΙΚΑ για φορολογική δήλωση 2013


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου