Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 11:39:01

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ασφαλιστικό 2014 arrow Στον ΕΟΠΥΥ χιλιάδες συνταξιούχοι της ΑΤΕ - διαλύεται το ΤΥΠΑΤΕ
Στον ΕΟΠΥΥ χιλιάδες συνταξιούχοι της ΑΤΕ - διαλύεται το ΤΥΠΑΤΕ
Πηγή: Express.gr
 ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ μεταφέρονται οι περίπου 7.000 συνταξιούχοι της Αγροτικής Τράπεζας και τα έμμεσα μέλη που ασφαλίζονται στο ΤΥΠΑΤΕ, το οποίο με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή διαλύεται. Από το Δεκέμβριο και μετά οι συνολικά σχεδόν 25.000 ασφαλισμένοι του ΤΥΠΑΤΕ (συνταξιούχοι και έμμεσα μέλη) δεν καλύπτονταν ιατροφαρμακευτικά από το ταμείο υγείας τους, που ήταν Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και βρέθηκε στον αέρα μετά την απορρόφηση της ΑΤΕ από την Τράπεζα Πειραιώς. Οι συνταξιούχοι θα καταβάλλουν εισφορές προς τον ΕΟΠΥΥ, ενώ οι παροχές που θα έχουν θα είναι αντίστοιχες με αυτές των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ. Η κάλυψη, βάσει της τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας και του συναρμόδιου υπουργείου Υγείας, θα ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου, γεγονός που δημιουργεί έντονη αντίδραση αφού αφήνει ακάλυπτους για ένα μεγάλο διάστημα τους συνταξιούχους. Ενώ εκκρεμεί η ψήφιση της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή στις 25.4.2013 (γεν. αρ. 488 και ειδικός 64 στο σ.ν. "περί αλληλεγγύης γενεών"), οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας, παραβλέποντας την εκπεφρασμένη θετική άποψη όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των βουλευτών, κατέθεσαν αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση και επεξεργασία τροπολογία με την οποία το ΤΥΠΑΤΕ κλείνει. Η τροπολογία προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στο ΤΥΠΑΤΕ, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η τροπολογία κατατέθηκε αιφνιδιαστικά, ενώ εκκρεμεί η ψήφιση της τροπολογίας που έχει κατατεθεί, μετά από συζήτηση των εργαζομένων με όλα τα κόμματα, ήδη από 25.4.2013, στη Βουλή και προβλέπει τη διατήρηση του ΤΥΠΑΤΕ για ένα μεταβατικό στάδιο.

Αντίδραση εργαζομένων
Στην πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας προχωρούν σήμερα οι υπάλληλοι του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας Ελλαδος μετά την κατάθεση της τροπολογίας. Μάλιστα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 10 το πρωί. 


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου