Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 11:47:00

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ασφαλιστικό 2014 arrow Εντός του Ιουνίου θα επιλυθούν τα προβλήματα που εμφάνισε ο ΟΠΑΔ
Εντός του Ιουνίου θα επιλυθούν τα προβλήματα που εμφάνισε ο ΟΠΑΔ
Πηγή: Express.gr
 ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) προτίθεται να δώσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, με νομοθετική ρύθμιση που ήδη προωθείται. Παράλληλα, ανακοίνωσε την παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου της απογραφής και θεώρησης των βιβλιαρίων μόνο για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ  ΤΥΔΚΥ που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής και υποχρεούνται να προσέλθουν στην κεντρική υπηρεσία του ΟΠΑΔ. 

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, ο συνωστισμός που παρατηρείται στην κεντρική υπηρεσία του ΟΠΑΔ οφείλεται στη διαδικασία της απογραφής μέσω της θεώρησης βιβλιαρίων η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η θεώρηση δεν αφορά τα βιβλιάρια των εν ενεργεία υπαλλήλων, οι οποίοι τα θεωρούν στις υπηρεσίες τους ούτε των συνταξιούχων, τα οποία θεωρούνται θεωρημένα εφόσον συνοδεύονται από το τελευταίο τρίμηνο εκκαθαριστικό της σύνταξης, κάθε φορά που προσέρχονται στις υπηρεσίες του ΟΠΑΔ ή σε παρόχους υγείας.

Η θεώρηση που διεξάγεται στις υπηρεσίες του ΟΠΑΔ αφορά την απογραφή των έμμεσων μελών των εν ενεργεία υπαλλήλων, για τα οποία απαιτούνται νομιμοποιητικά έγγραφα (π.χ. βεβαιώσεις σπουδών, ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, βάπτισης κ.λπ.).

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το διοικητή του ΟΠΑΔ Μιχάλη Κούτρα, έχουν διαγραφεί περίπου 40.000 παράνομα βιβλιάρια. Σημειώνεται ότι ο ΟΠΑΔ τέθηκε πρόσφατα στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας, καθώς οι υπηρεσίες του εντάχθηκαν στο ΙΚΑ. 

Ο Οργανισμός διαθέτει σήμερα περίπου 200 υπάλληλους, εκ των οποίων οι 50 βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ οι ασφαλισμένοι του Λεκανοπεδίου εξυπηρετούνται από μόνο ένα κτίριο όπου φιλοξενείται το κεντρικό κατάστημα της υπηρεσίας. Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού ή ενοικίασης κτιρίων το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με την ενσωμάτωση των υπηρεσιών του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ που έχει ήδη ανακοινωθεί, εκκρεμεί όμως η νομοθετική ρύθμιση. Με τη διαδικασία αυτή η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στο Λεκανοπέδιο Αττικής θα γίνεται αρχικά από 15 καταστήματα του ΙΚΑ και εν συνεχεία από όλα τα καταστήματα του Ιδρύματος. Η σχετική διάταξη αναμένεται να ψηφιστεί πιθανότατα εντός του Μαΐου και το αργότερο έως τα μέσα Ιουνίου, οπότε «θα δοθεί λύση για όλα και η λύση αυτή θα είναι οριστική» σημείωναν με έμφαση.
Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του διοικητή του ΟΠΑΔ Μιχάλη Κούτρα, σύμφωνα με τις οποίες τελεί υπό παραίτηση από τις 25 Ιανουαρίου, κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι η παραίτηση έχει μεν υποβληθεί αλλά δεν έχει γίνει δεκτή. Τονίζουν, επίσης, ότι «από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ παραμένει στη θέση του και αμείβεται κανονικά θα πρέπει να ασκεί και τα καθήκοντά του». Σημειώνουν επίσης ότι οι όποιες αλλαγές στη διοίκηση θα γίνουν ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης του Οργανισμού στο ΙΚΑ.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου