Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 12:35:55

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ασφαλιστικό 2014 arrow Οδηγός συνταξιοδότησης ανασφάλιστων υπερηλίκων
Οδηγός συνταξιοδότησης ανασφάλιστων υπερηλίκων
Πηγή: Express.gr
 ΟΔΗΓΙΕΣ για τη συνταξιοδότηση των ανασφάλιστων υπερηλίκων που βρίσκονται σε περίπτωση διάζευξης ή αφάνειας δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας. Ειδικότερα προβλέπεται ότι σε περίπτωση που ο ανασφάλιστος υπερήλικας βρίσκεται σε διάσταση και δεν κατοικεί στην ίδια στέγη με τη σύζυγό του επί μία πενταετία τουλάχιστον πριν από την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση δικαιούται σύνταξη, εφόσον έχει και τις λοιπές προϋποθέσεις του νόμου. Επειδή είχε παρατηρηθεί από τις υπηρεσίες του ΟΓΑ καταστρατήγηση των ανωτέρω διατάξεων, προκειμένου ο αιτών τη σύνταξη να κριθεί με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις σε ό,τι αφορά τον έλεγχο του εισοδήματος σε σχέση με τον έγγαμο αιτούντα τη σύνταξη ανασφάλιστο υπερήλικα, θεσπίστηκαν οι διατάξεις του άρθρου 69 του ν. 4144/2013, με τις οποίες από 1-1-2013 σε περίπτωση διάστασης, εφόσον η λύση του γάμου δεν έχει καταστεί οριστική, ο αιτών την παροχή κρίνεται με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους έγγαμους.

Επίσης από τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 3 του ν.1296/1982 προβλέπεται ότι αν η σύζυγος του ανασφάλιστου υπερήλικα έχει εξαφανιστεί και δεν έχει δώσει σημεία ζωής επί τριάντα τουλάχιστον χρόνια πριν από την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση ή οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε πιθανολογούν το θάνατό της, αυτός δικαιούται σύνταξη εφόσον έχει και τις λοιπές προϋποθέσεις του ανωτέρω νόμου. Με την κοινοποιούμενη διάταξη του άρθρου 69 αν ο/η σύζυγος του ανασφάλιστου υπερήλικα έχει κηρυχθεί σε αφάνεια, από 1-1-2013 δικαιούται σύνταξη, εφόσον έχει και τις λοιπές από την ισχύουσα νομοθεσία προβλεπόμενες προϋποθέσεις.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου