Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 12:35:56

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ασφαλιστικό 2014 arrow Ασφαλιστική κάλυψη εργατών γης το 2012
Ασφαλιστική κάλυψη εργατών γης το 2012
Πηγή: Express.gr
 
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ περίθαλψης σε όσους εργάτες γης δεν έχουν το 2012 καμία ημέρα εργασίας βάσει αμοιβής με εργόσημο δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας. Ειδικότερα αναφέρεται ότι τα άτομα που ήταν εγγεγραμμένα το έτος 2011 στα Μητρώα Ασφαλισμένων του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και δεν έχουν πραγματοποιήσει το έτος 2012 καμία ημέρα εργασίας βάσει αμοιβής με εργόσημο, μπορούν να ασφαλιστούν για ολόκληρο το έτος 2012 με επιπλέον καταβολή ποσοστού 50% επί του ποσού της εισφοράς που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία στην οποία έχουν ενταχθεί για το αυτό το έτος. Κατόπιν των ανωτέρω και με δεδομένο ότι από 1-1-2013 η ασφάλιση των εργατών γης θα γίνεται αποκλειστικά με εργόσημο, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν έτσι να έχουν περίθαλψη και στην περίπτωση των αλλοδαπών εργατών γης, άδεια διαμονής.

Να σημειωθεί ότι οι εργάτες γης που ήταν εγγεγραμμένοι το έτος 2011 στα Μητρώα Ασφαλισμένων του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών ασφαλίζονται στον ΟΓΑ για ολόκληρο το έτος 2012, με καταβολή των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει, βάσει των αμοιβών τους με εργόσημο, εντός του έτους αυτού, λιγότερες από 150 ημέρες εργασίας, έχουν δηλαδή εξαργυρώσει μέσα στο έτος 2012 εργόσημα συνολικής αξίας μικρότερης των 5.035,57 ευρώ. Οι παρακρατηθείσες εισφορές με εργόσημο για το έτος 2012 συμψηφίζονται με τις ασφαλιστικές εισφορές του ασφαλισμένου για το έτος αυτό.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου