Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 23:09:48

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ασφαλιστικό 2014 arrow «Κυοφορείται» μείωση των νέων συντάξεων του ΟΑΕΕ κατά 35% λόγω νέου υπολογισμού
«Κυοφορείται» μείωση των νέων συντάξεων του ΟΑΕΕ κατά 35% λόγω νέου υπολογισμού
Πηγή: Express.gr
 ΑΝΕΚΡΟΥΣΕ πρύμναν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης μετά τη θύελλα αντιδράσεων όσον αφορά την κατάθεση τροπολογίας για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων που καταβάλλει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, κάτι που θα οδηγούσε σε μειώσεις συντάξεων έως και 35%.   
Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας γνωστοποίησε ότι προωθείται η ένταξη τροπολογίας εντός του πολυνομοσχεδίου που θα προβλέπει την αλλαγή του υπολογισμού της σύνταξης στον ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα κυρίως οι ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΕΒΕ και ΤΑΕ να υποστούν μειώσεις έως και 35%.  
Μάλιστα οι νέες περικοπές στις συντάξεις του ΟΑΕΕ ήταν ένα από τα βασικά θέματα της σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Εργασίας Γ. Βρούτση και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενης από τους Π. Κουκουλόπουλο, Γ. Κουτρουμάνη και Φ. Σαχινίδη.
Στο άκουσμα της είδησης η ΓΣΕΒΕΕ έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ζητώντας άμεσα συνάντηση μαζί τους, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι με την τροπολογία «σφαγιάζονται οι συντάξεις κατά 35% ανεξαρτήτως του ύψους».
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς κατήγγειλε τον υπουργό Εργασίας, ενώ ο γ.γ. της Συνομοσπονδίας Νίκος Σκορίνης επισήμανε ότι εάν περάσει κάτι τέτοιο θα ζητήσουν από τους ελεύθερους επαγγελματίες να προχωρήσουν σε παύση πληρωμών στον ΟΑΕΕ.

ΓΣΕΒΕΕ: Σφαγιάζονται
οι συντάξεις
Η Συνομοσπονδία με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ζήτησε συνάντηση άμεσα μαζί τους, επισημαίνοντας ότι με την τροπολογία που θα κατέθετε ο υπουργός Εργασίας «σφαγιάζονται οι συντάξεις κατά 35% ανεξαρτήτως του ύψους». Μάλιστα η ΓΣΕΒΕΕ ανέφερε ότι με την τροπολογία αυτή ισχυρίζονται ότι θα εξοικονομήσουν 25 εκατ. ευρώ, «όσο δηλαδή κόστισε η ρουσφετολογική παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας που πρόσφατα ψηφίσθηκε (ενοικιαζόμενα δωμάτια) αποστερώντας ισόποσα έσοδα για τον ΟΑΕΕ».


Επιμελητήρια

'Αμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλου Ραβάνη. «Μεγάλη ανησυχία στον βιοτεχνικό κόσμο της Αθήνας προκάλεσε η πληροφορία ότι θα υπάρξει μείωση 35% στον υπολογισμό της σύνταξης στους παλαιούς ασφαλισμένους του ΤΕΒΕ. Θεωρούμε ότι είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και δεν είναι δυνατόν να ισχύσουν σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που  αποφασιστεί κάτι τέτοιο ο βιοτεχνικός κόσμος θα αντιδράσει έντονα για την αδικία που θα υποστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Το να υπάρχει διάταξη για μείωση των νέων συντάξεων του ΟΑΕΕ κατά 35% και να έχει μείνει κρυφή από τους φορείς των επαγγελματοβιοτεχνών σε όλη την Ελλάδα, είναι φτωχά τα λόγια ώστε να το σχολιάσουμε. Το να μην απαντά ο υπουργός Εργασίας στο εάν η τρόικα πιέζει για τη λήψη ενός τέτοιου μέτρου ή το να αποσύρεται επειδή τελευταία στιγμή αποκαλύφθηκε ή το να μην υπάρχει καμία γνωστοποίηση για το εάν θα υπάρξει μία τέτοια διάταξη στο άμεσο μέλλον, βάζοντας σε νέα ομηρία τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που επιθυμούν τώρα να βγουν στη σύνταξη, σημαίνει πως δεν υπάρχει καπνός όπου δεν υπάρχει φωτιά», ανέφερε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου