Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 14:39:55

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ασφαλιστικό 2014 arrow Αναγνώριση χρόνου εκπαίδευσης έως δύο έτη ως χρόνου ασφάλισης
Αναγνώριση χρόνου εκπαίδευσης έως δύο έτη ως χρόνου ασφάλισης
Πηγή: Express.gr
 ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ σχετικά με την αναγνώριση του χρόνου εκπαιδευτικής άδειας άνευ αποδοχών μέχρι και δύο έτη ως χρόνου ασφάλισης περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο που εξέδωσε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κατ'Α εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 40 του ν. 3966/2011.
Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής άδειας, η εργασιακή σχέση είναι σε αναστολή και ο εργοδότης δεν υποχρεούται να καταβάλει αποδοχές. Για το λόγο αυτό δεν υφίσταται συνέχιση της ασφάλισης για τον συγκεκριμένο χρόνο. Αρμόδιος φορέας για την αναγνώριση του ανωτέρω χρόνου της εκπαιδευτικής άδειας είναι αυτός στον οποίο υπαγόταν ο ασφαλισμένος κατά το χρόνο που του χορηγήθηκε.
Η ασφάλιση για την αναγνώριση του συγκεκριμένου χρόνου γίνεται μόνο για τον κλάδο σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και για το ΕΤΕΑΜ εφόσον δεν υπάρχει άλλη επικουρική ασφάλιση.
Δικαίωμα για αναγνώριση του χρόνου έχουν:
α) όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με προϋποθέσεις που αυξάνονται με τις διατάξεις του άρθ. 10 του ν. 3863/2010 και ισχύουν από 1/1/2011 ή
β) όσοι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τις διατάξεις του άρθ. 10 του ν. 3863/2010 με προϋποθέσεις που μεταβλήθηκαν, καίτοι έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα, με τις προγενέστερες διατάξεις.
Ο χρόνος της εκπαιδευτικής άδειας αναγνωρίζεται κατόπιν υποβολής της σχετικής αίτησης από τον ενδιαφερόμενο.
Παραδείγματα:
1) 'Ανδρας 56 ετών με 10.000 βαρέα ένσημα, ο οποίος έχει ήδη θεμελιώσει δικαίωμα για πλήρη σύνταξη με τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας, μπορεί να αναγνωρίσει πλασματικό χρόνο εκπαιδευτικής άδειας προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί με 10.500, εκ των οποίων 7.500 βαρέα, στην ηλικία των 55 ετών και 9 μηνών.
2) Γυναίκα 56 ετών με 10.100 ημέρες ασφάλισης στο τέλος του 2010, καίτοι έχει θεμελιωμένο δικαίωμα για να λάβει πλήρη σύνταξη με τη συμπλήρωση του 57ου έτους της ηλικίας της, μπορεί να αναγνωρίσει πλασματικό χρόνο εκπαιδευτικής άδειας και να λάβει σύνταξη με τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας και τη συμπλήρωση 10.400 ημερών ασφάλισης.
Σύνολο αναγνώρισης
Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός χρόνος ο οποίος αναγνωρίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 40 του ν. 3996/2011 για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος δεν μπορεί να υπερβεί:
α) Τα τέσσερα έτη ή 48 μήνες για όσους θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του έτους 2011.
β) Τα πέντε έτη ή 60 μήνες για όσους θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του έτους 2012.
γ) Τα έξι έτη ή 72 μήνες για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του έτους 2013.
δ) Τα επτά έτη ή 84 μήνες για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1-1-2014 και εφεξής.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου