Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 02:04:42

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ασφαλιστικό 2014 arrow Η λύση του συμψηφισμού οφειλών επελέγη για καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους του Δημοσίου
Η λύση του συμψηφισμού οφειλών επελέγη για καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους του Δημοσίου
Πηγή: Express.gr

ΣΤΗΝ ευκολότερη λύση του συμψηφισμού τυχόν οφειλών προς το Δημόσιο με το πόσο του εφάπαξ που δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι κατέληξαν χθες μετά τη συνάντησή τους ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρουτσης με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκουρα. Συγκεκριμένα η καταβολή θα συνεχίσει να γίνεται με σειρά προτεραιότητας, δηλαδή σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η γενική γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Κοκκόρης και ο πρόεδρος του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) Μιχάλης Κωνσταντίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, από τη δόση που θα λάβει η χώρα θα δοθεί 1,4 δισ. ευρώ μόνο για την καταβολή εφάπαξ.

Το υπουργείο Εργασίας θα επικεντρωθεί σε όσους υπέβαλαν αίτηση έως το 2011 (35.037 δικαιούχοι) οι οποίοι διεκδικούν 1,139 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ο αριθμός των εφάπαξ έως το Σεπτέμβριο του 2012 ανήλθε σε 40.229 αιτήσεις και το απαιτούμενο ποσό σε 1,384 δισ. ευρώ. Εκτιμάται ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις θα αγγίξουν έως το τέλος του τρέχοντος έτους τις 60.000.
Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να καταφέρει, έστω και με έμμεσο τρόπο, να διοχετεύσει ρευστό στην αγορά επιτυγχάνοντας αύξηση της κατανάλωσης, σε μια προσπάθεια περιορισμού της ύφεσης σε βάθος χρόνου.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας μετά τη σύσκεψη: «Γίνονται συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειες για τον αρτιότερο τρόπο οργάνωσης των Ταμείων που έχουν ληξιπρόθεσμα. Το υπουργείο Εργασίας με το υπουργείο Οικονομικών επιταχύνουν τους ρυθμούς τους έτσι ώστε όλο το θέμα των ληξιπρόθεσμων να γίνει με το μεγαλύτερο ρυθμό απορροφητικότητας. Υπάρχουν και άλλα Ταμεία που βρίσκονται σε επίπεδο ανάγκης απορρόφησης ληξιπροθέσμων όπως το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, ο Κλάδος Πρόνοιας Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΥΤΕΚΩ) και ο Λογαριασμός Πρόνοιας Προσωπικού ΙΚΑ και γι` αυτά υπάρχει προγραμματισμός για τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισης".
Σύμφωνα με πληροφορίες απαιτούνται για τη ΔΕΗ 150 εκατ, για το ΙΚΑ 33 εκατ. και για το ΜΤΠΥ 62 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων θα μεταφερθούν από άλλες υπηρεσίες, προκειμένου να υπάρξει επίσπευση της διαδικασίας χορήγησης εφάπαξ.  

                     Αργυρώ Μαυρούλη arma@express.gr


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου