Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 23:46:40

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ασφαλιστικό 2014 arrow Τον Ιούνιο του 2013 τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ
Τον Ιούνιο του 2013 τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ
Πηγή: Express.gr

ΤΕΛΟΣ Ιουνίου θα λάβουν οι δικαιούχοι από τον ΟΓΑ τα οικογενειακά επιδόματα, σύμφωνα με κοινή διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσαν χθες τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών. Αρμόδια υπηρεσία για τη χορήγηση των επιδομάτων είναι ο ΟΓΑ και τα δικαιολογητικά συγκεντρώνονται από τους κατά τόπους ανταποκριτές του ταμείου. Το επίδομα καταβάλλεται ανά τρίμηνο με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Οι αιτήσεις γίνονται στο Taxisnet, ενώ τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στα εξουσιοδοτημένα όργανα του ΟΓΑ.

Ωστόσο η καταβολή του επιδόματος του πρώτου τριμήνου κάθε έτους θα πραγματοποιείται μαζί με το επίδομα του δεύτερου τριμήνου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα αυτού. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, η καταβολή θα καθυστερήσει, καθώς είναι απαραίτητο να υποβληθούν πρώτα οι φορολογικές δηλώσεις.  Έτσι οι δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος που έχουν εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ θα το πάρουν στα τέλη Ιουνίου και για τα δύο τρίμηνα.  Η παροχή που δίνεται στην οικογένεια είναι ανάλογη με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων. Το επίδομα είναι αφορολόγητο και το ύψος του ορίζεται σε:

– 40 ευρώ το μήνα για οικογένειες με ένα εξαρτώμενο τέκνο
– 80 ευρώ το μήνα για οικογένειες με δύο εξαρτώμενα τέκνα
– 130 ευρώ το μήνα για οικογένειες με τρία εξαρτώμενα τέκνα
– 180 ευρώ το μήνα για οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα
– Για οικογένειες με άνω των τεσσάρων εξαρτώμενα τέκνα το μηνιαίο επίδομα ισούται με 180 ευρώ συν 60 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τετάρτου.

Σημειώνεται ότι η καταβολή των επιδομάτων θα αναστέλλεται την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους προκειμένου να ελεγχθεί το εισόδημα που θα δηλωθεί το έτος αυτό. Το επίδομα επαναχορηγείται από την ημερομηνία αναστολής, αφού διαπιστωθεί μη υπέρβαση του προβλεπόμενου ορίου εισοδήματος. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου