Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 12:16:31

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ασφαλιστικό 2014 arrow Καταβολή 6 μηνών στις αιτήσεις για προσωρινή σύνταξη
Καταβολή 6 μηνών στις αιτήσεις για προσωρινή σύνταξη
Πηγή: Express.gr


ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ σε 6 από 3 που είναι έως τώρα οι μηνιαίες προσωρινές συντάξεις που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μόλις καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης για να καλύπτουν τα βασικά τους έξοδα διαβίωσης έως ότου λάβουν την κανονική τους σύνταξη. Την ανάληψη της σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας από την πλευρά της κυβέρνησης προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλη  σχετικά με τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων των ασφαλισμένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Την ίδια στιγμή που οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ περιμένουν έως και ένα χρόνο για να πάρουν τη σύνταξή τους, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει δραματικά η λίστα αναμονής. Ωστόσο οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη καθ'Α όλη τη διάρκεια αναμονής έως ότου βγει το ακριβές ποσό της σύνταξης.    
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, τα στοιχεία δείχνουν ότι «στο ΙΚΑ εκκρεμούν περίπου 85.300 αιτήσεις για καταβολή κύριας σύνταξης και 71 χιλιάδες για επικουρική». Επιπλέον –όπως είπε– «η καθυστέρηση στα υποκαταστήματα Αττικής είναι περίπου 11 μήνες ενώ σε αυτά της υπόλοιπης Ελλάδας 10 μήνες» ενώ συμπλήρωσε ότι δίνονται ήδη 37.000 προσωρινές κύριες συντάξεις.
Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι τον περασμένο Ιούλιο συγκροτήθηκε κλιμάκιο «επιτάχυνσης της διαδικασίας απονομής συντάξεων» και πως σύντομα αναμένουν τα πρώτα αποτελέσματα. 


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου