Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 07:34:25

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ασφαλιστικό 2014 arrow Την τελευταία εργάσιμη ημέρα του κάθε μήνα η καταβολή συντάξεων
Την τελευταία εργάσιμη ημέρα του κάθε μήνα η καταβολή συντάξεων
Πηγή: Express.gr

ΤΗΝ τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τα τέλη Ιανουαρίου, θα καταβάλλονται όλες οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές), καθώς και τα μερίσματα στους συνταξιούχους του Δημοσίου, σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Την αλλαγή, που θα ισχύσει για όλες τις συντάξεις των ταμείων και τα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου από την 1/1/2013, φέρνει η δημιουργία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και η ανάγκη να εντοπιστούν οι συντάξεις που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι από κάθε πηγή έτσι ώστε να επιβληθούν οι νέες παρακρατήσεις 5% - 20% στα ποσά τα οποία ξεπερνούν αθροιστικά τα 1.000 ευρώ μετά τις μειώσεις που γίνονται.

Το νέο μέτρο θα ισχύσει για τις συντάξεις Φεβρουαρίου στο πλαίσιο διαμόρφωσης της κοινής ηλεκτρονικής βάσης και των διασταυρώσεων των στοιχείων των συνταξιούχων μεταξύ των ταμείων που πρέπει να έχουν γίνει. Εξάλλου, για το λόγο αυτό η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει θέσει προθεσμία έως τις 10 Δεκεμβρίου στους διοικητές των ταμείων να αποστείλουν στην ΗΔΙΚΑ (τη νέα Ενιαία Αρχή Ελέγχου και Πληρωμών των συντάξεων) πλήρη ηλεκτρονικά αρχεία με τους δικαιούχους των συντάξεων, τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ. Να σημειωθεί ότι το ΙΚΑ καταβάλλει τις κύριες συντάξεις στις 21 κάθε μήνα, το Δημόσιο στις 24, ο ΟΑΕΕ αργότερα, την 1η του μήνα που δικαιούται ο συνταξιούχος τη σύνταξη.

Αργυρώ Μαυρούλη
arma@express.gr 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου