Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 16:57:23

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ασφαλιστικό 2014 arrow Και με ενημερωτικό σημείωμα πρώτου 3μήνου η απογραφή των συνταξιούχων
Και με ενημερωτικό σημείωμα πρώτου 3μήνου η απογραφή των συνταξιούχων
Πηγή: Express.gr

ΔΕΚΤΟ θα γίνεται και το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων πρώτου τριμήνου ως δικαιολογητικό για όσους συνταξιούχους θελήσουν να απογραφούν και δεν έχουν λάβει ακόμα το ενημερωτικό του δεύτερου τριμήνου, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Υπενθυμίζεται ότι η απογραφή θα ολοκληρωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου.   

Αναλυτικότερα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ως απαραίτητο δικαιολογητικό για τη φυσική απογραφή έχει οριστεί να προσκομίζεται το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων δεύτερου τριμήνου 2012, που εμφανίζει το σύνολο των καταβαλλόμενων παροχών (κύρια - επικουρική σύνταξη και εξωιδρυματικό επίδομα). Όμως επειδή από το ΙΚΑ η τμηματική αποστολή των ενημερωτικών αυτών σημειωμάτων ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες, γίνεται γνωστό ότι όσοι επείγονται μπορούν να προσκομίζουν στα πιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες, ΕΛΤΑ) το ενημερωτικό του πρώτου τριμήνου.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι όσοι συνταξιούχοι δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ πρέπει απαραίτητα να μεταβούν σε οποιοδήποτε ΚΕΠ ή σε υποκ/μα ΙΚΑ προκειμένου να παραλάβουν βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ και να την προσκομίσουν στο σημείο διενέργειας της φυσικής καταγραφής τους. Η απογραφή γίνεται με τη φυσική παρουσία των συνταξιούχων στα πιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες, ΕΛΤΑ) από τα οποία λαμβάνουν σύνταξη ή εξωιδρυματικό επίδομα και εκτός από το ενημερωτικό σημείωμα απαιτείται και η ταυτότητα.

ΚΕΠΑ

Την ίδια στιγμή το ΙΚΑ ζητεί την κατανόηση των ασφαλισμένων για τις αδυναμίες που παρατηρήθηκαν κατά τη 10μηνη λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, επισημαίνοντας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξομάλυνσή τους. Μάλιστα εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αναρτηθεί στο διαδίκτυο το νέο έντυπο αίτησης που ανασχεδιάστηκε ώστε να περιέχει τις απαραίτητες πληροφορίες που θα εξασφαλίσουν την έκδοση ορθών αποφάσεων  για την αποφυγή αναπομπών για διευκρινίσεις κ.λπ. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου