Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 17:35:49

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ασφαλιστικό 2014 arrow Μεγάλη ένταση στη συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ
Μεγάλη ένταση στη συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ
Πηγή: Express.gr

Σε κλίμα μεγάλης έντασης και συνεχών αντεγκλήσεων, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή γενική συνέλευση μετόχων του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ). Κύρια αιτία της αντιπαράθεσης ήταν η επιλογή της διοίκησης του Ταμείου να προχωρήσει στη ρευστοποίηση των ομολόγων, ονομαστικής αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν απομείνει από το αναγκαστικό "κούρεμα" στα πλαίσια του PSI, στις τρέχουσες τιμές αγοράς, δηλαδή στο 20% της ονομαστικής τους αξίας.

Η συνέλευση ξεκίνησε στις 14.00 και έληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των ομιλητών και κατέληξε με ομόφωνη καταψήφιση του απολογισμού πεπραγμένων του 2011 και του προϋπολογισμού του 2012, καθώς και με έγκριση ψηφίσματος, με το οποίο ζητείται, μεταξύ άλλων η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου, η ανάκληση όλων των μέτρων, που έχουν ληφθεί και μειώνουν παροχές, η απόρριψη της πρότασης για αύξηση εισφορών κατά 3% στους εργαζόμενους και η επιστροφή του κεφαλαίου του ΕΔΟΕΑΠ, που είχε κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, πριν από το PSI..

Η πρόεδρος του Ταμείου, Ελένη Σπανοπούλου, υποστήριξε για το επίμαχο θέμα, ότι ο ΕΔΟΕΑΠ διατηρούσε χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα οποία εν αγνοία του Ταμείου μεταφέρθηκαν στο κοινό κεφάλαιο, που διαχειρίζεται η Κεντρική Τράπεζα, και απομειώθηκαν στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων. Η κ. Σπανοπούλου πρόσθεσε ότι η διοίκηση του Ταμείου συνειδητοποίησε την κατάσταση, όταν ύστερα από συνεχείς αναλήψεις ζήτησε ανάληψη ποσού 6 εκατ. ευρώ, οπότε πληροφορήθηκε από την ΤτΕ ότι το εναπομείναν κεφάλαιο είναι 5,5 εκατ. ευρώ και γι αυτό, όπως είπε, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της Τράπεζας.

Πολλοί ομιλητές αμφισβήτησαν τη θέση που εξέφρασε η διοίκηση του Ταμείου, ότι δηλαδή δεν γνώριζε τη μεταφορά των διαθεσίμων στο Κοινό Ταμείο, ενώ άσκησαν δριμεία κριτική για το θέμα της ρευστοποίησης ομολόγων μετά το «κούρεμα», ζητώντας παράλληλα την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η ένταση κορυφώθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης, όταν ζητήθηκε από μετόχους η διενέργεια ψηφοφορίας, αίτημα το οποίο η διοίκηση απέρριψε, επικαλούμενη θέμα απαρτίας. Ακολούθησαν μικροεπεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ δέχθηκε προπηλακισμούς και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Οι παρόντες προχώρησαν σε ψηφοφορίες, με τις οποίες καταψηφίστηκαν ο απολογισμός πεπραγμένων του 2011 και ο προϋπολογισμός του 2012.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου