Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 17:59:07

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ασφαλιστικό 2014 arrow ΙΚΑ: Με το παλαιό καθεστώς η υποβολή Περιοδικών Δηλώσεων και εισφορών
ΙΚΑ: Με το παλαιό καθεστώς η υποβολή Περιοδικών Δηλώσεων και εισφορών
Πηγή: ΑΠΕ  19/06/12-19:08

Την αναβολή ως τον Οκτώβριο 2012, της εφαρμογής του μέτρου για την πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι την 5η μέρα του επομένου μήνα, καθώς και της ανά μήνα υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, (ΑΠΔ), αποφάσισε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ). Έτσι, η υποβολή των ΑΠΔ και η πληρωμή εισφορών των μισθολογικών περιόδων Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012, θα γίνει με το παλαιό καθεστώς.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4075/2012 (Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ ΕΤΑΜ, Ασφαλιστικών Φορέων), οι εργοδότες που απασχολούν προσωπικό που υπάγεται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή στην ασφάλιση φορέων ή κλάδων, τις εισφορές των οποίων εισπράττει ή συνεισπράττει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ήταν υποχρεωμένοι από την 1η Αυγούστου, να υποβάλλουν Α.Π.Δ. κάθε μήνα Επίσης, βάσει του ιδίου νόμου, οι ασφαλιστικές εισφορές, θα έπρεπε να καταβάλλονται μέχρι την 5η εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τον μήνα απασχόλησης.

Στην Εγκύκλιο Γ99/1/118/15.6.2012 του ΙΚΑ αναφέρεται ότι η Διοίκηση του Ιδρύματος «αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργοδότες, από την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων και προκειμένου να παρασχεθεί ο απαιτούμενος χρόνος για την τροποποίηση - προσαρμογή των μηχανογραφικών προγραμμάτων μισθοδοσίας, την πληρέστερη ενημέρωση και διευκόλυνσή τους, κρίνει αναγκαίο η ισχύς των εν λόγω διατάξεων να έχουν εφαρμογή από τον 10/2012 (μισθολογική περίοδος Οκτωβρίου 2012)».


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου