Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 22:17:18

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ασφαλιστικό 2014 arrow ΟΑΕΕ: Έκπτωση εισφορών 1% σε μηνιαία βάση σε περίπτωση προεξόφλησης από 1ης Ιουλίου
ΟΑΕΕ: Έκπτωση εισφορών 1% σε μηνιαία βάση σε περίπτωση προεξόφλησης από 1ης Ιουλίου
Πηγή: Express.gr


ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% σε μηνιαία βάση παρέχει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών για τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να προπληρώσουν τις εισφορές τους από την 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΑΕΕ, η ελάχιστη προπληρωμή δεν μπορεί να υπολείπεται των 2 μηνών, ενώ η μέγιστη μπορεί να φτάσει έως και 12 μήνες.     
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 48 του Ν. 3943/31-3-2011 (ΦΕΚ 66Α), ο ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ, ο οποίος προκαταβάλλει τις εισφορές του, δικαιούται έκπτωση η οποία ορίζεται για τον πρώτο μήνα προπληρωμής σε 1%, προσαυξημένο κατά 1% για κάθε επόμενο μήνα προπληρωμής και μέχρι δώδεκα συνεχείς μήνες. Ως πρώτος μήνας προεξόφλησης έχει οριστεί ο επόμενος της ημερομηνίας αιτήσεως που υποβάλλει ο ασφαλισμένος. Η έναρξη του χρόνου προεξόφλησης θα πρέπει να συμπίπτει με την έναρξη του αμέσως επόμενου, της αιτήσεως, ακέραιου διμήνου.
Εάν η καταβολή των εισφορών δεν γίνεται την ημέρα της αιτήσεως, αλλά μεταγενέστερα, ο πρώτος μήνας προεξόφλησης θα συμπίπτει με την έναρξη του αμέσως επόμενου, της ημερομηνίας καταβολής, ακέραιου διμήνου. Ως εκ τούτου, ο ελάχιστος χρόνος προεξόφλησης θα είναι δύο μήνες και ο περισσότερος δώδεκα μήνες. Ο νέος τρόπος υπολογισμού του χρόνου προεξόφλησης θα ισχύσει για αιτήματα που θα υποβληθούν μετά την 1η Ιουλίου.
Σε συμπληρωματικές οδηγίες που δόθηκαν προς τις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ, επισημαίνεται ότι το δικαίωμα προπληρωμής ασφαλιστικών εισφορών παρέχεται μόνο στους ασφαλισμένους που έχουν εξοφλήσει ολοσχερώς τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Ασφαλισμένοι που τηρούν ενεργή ρύθμιση δεν δικαιούνται προεξόφλησης εισφορών.
Η αίτηση για προπληρωμή θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, στην οποία ο ασφαλισμένος θα δηλώνει ότι «αν από νεότερα στοιχεία προκύψουν διαφορές στις προεξοφληθείσες εισφορές έχει την υποχρέωση να τις καταβάλει».

Η αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΕ, σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, υποχρεούται να δρομολογεί την, ανά δίμηνο, ενημέρωση των περιφερειακών υπηρεσιών για ασφαλισμένους που οφείλουν διαφορές εισφορών επί ήδη προεξοφληθέντων χρονικών διαστημάτων (π.χ. τέλη καθυστέρησης εκπρόθεσμης πληρωμής τρέχοντος, κατά την ημερομηνία της αιτήσεως ή της καταβολής, διμήνου κ.λπ.).
Στη διαδικασία ελέγχου θα πρέπει να εξετάζεται αν, κατά το χρονικό διάστημα προεξόφλησης, ο ασφαλισμένος πρέπει να μεταταχθεί σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία.
Οι εισφορές υπέρ ΕΛΕ - ΕΛΕΕ και ΕΛΑ δεν επιδέχονται έκπτωσης, καθόσον είναι εισφορές που εισπράττονται από τον ΟΑΕΕ αλλά αποδίδονται στους αρμόδιους φορείς.
Σε περίπτωση που στο χρονικό διάστημα προεξόφλησης μεσολαβεί λήξη απαλλαγής κλάδου Υγείας, το χρονικό διάστημα μετά τη λήξη της απαλλαγής θα προεξοφλείται με τον κλάδο Υγείας.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου