Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 13:32:40

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Τέσσερα τα κριτήρια αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων
Τέσσερα τα κριτήρια αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων
Πηγή: Express.gr
Ανάλογα με τον τρόπο, που πραγματοποιήθηκε η διαδικασία πρόσληψής του, θα μοριοδοτείται ο δημόσιος υπάλληλος, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων, που τίθενται σε κινητικότητα, βάση του Νόμου 4172/2013, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Ειδικότερα, την ανώτατη βαθμολόγηση λαμβάνουν οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και όσοι εισήχθησαν με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ως προς τα αντικειμενικά κριτήρια, μοριοδοτούνται με ιδιαίτερα αυξημένη βαρύτητα, οι διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών. Όπως σημειώνεται στην απόφαση του υπουργού, η αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο Δημόσιο, η αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, η αυστηρότητα στον έλεγχο αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία, αλλά και η εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων είναι οι τέσσερις αναδεικνυόμενες αρχές.

Επιπλέον, επιπρόσθετη καινοτομία συνιστά η αφαίρεση, και μάλιστα με δραστικό τρόπο, μορίων σε περίπτωση εμπλοκής δημοσίου υπαλλήλου σε πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ ενισχύονται οι νεότεροι υπάλληλοι, αφού η μοριοδότηση των πρώτων χρόνων υπηρεσίας στο Δημόσιο είναι αυξημένη. Στην απόφαση επισημαίνεται ότι η διαδικασία της μοριοδότησης θα γίνει από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα των εμπλεκομένων υπουργείων και φορέων. Με αφορμή την έκδοση της υπουργικής απόφασης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά: «Με την Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σήμερα αναδεικνύουμε τις αρχές στις οποίες θα στηριχθούμε για μια σύγχρονη και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση. Την αξιοκρατία, την αξιοσύνη, την εμπιστοσύνη, αλλά και την αυστηρότητα, όπου αυτή είναι επιβεβλημένη».


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου