Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 13:02:13

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Έως και 30% οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια
Έως και 30% οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια
Πηγή: Express.gr

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ μηνιαίων αποδοχών που φθάνουν μέχρι και το 30% και… επιτυγχάνονται μέσω μειώσεων τόσο στους βασικούς μισθούς όσο και στα επιδόματα προκύπτουν για 250.000 λειτουργούς του Δημοσίου που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου πολυνομοσχεδίου. Οι περικοπές θα ισχύσουν για όλους, αναδρομικά από την 1η-8-2012. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών οι αλλαγές έχουν ως εξής:
Στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες: Οι βασικοί μισθοί των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας μειώνονται από 8 έως και 464 ευρώ το μήνα ή 2,9% - 20%, ενώ σημαντικές μειώσεις, από 9% έως 27%, προβλέπονται και για τα επιδόματα.

Από τις παραπάνω μειώσεις στους βασικούς μισθούς και στα επιδόματα προκύπτουν περικοπές έως και 23% για τις συνολικές αποδοχές των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
Δικαστικοί λειτουργοί: Οι βασικοί μισθοί των δικαστών περικόπτονται από 119 έως 1.111 ευρώ το μήνα ή κατά 8% έως 27%. Τα επιδόματα ταχύτερης-αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων και η πάγια αποζημίωση μειώνονται συνολικά κατά 212 έως 397 ευρώ το μήνα ή κατά 8% έως 29%. Οι μειώσεις στις συνολικές αποδοχές κυμαίνονται από 8% έως και 29%.

Πανεπιστημιακοί: Οι βασικοί μισθοί, τα επιδόματα και, συνακόλουθα, οι συνολικές αποδοχές των μελών του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων περικόπτονται κατά 10% έως 18%. Οι μηνιαίες απώλειες από τις μειώσεις στους βασικούς μισθούς κυμαίνονται από 118 έως 316 ευρώ, ενώ από τις περικοπές στα επιδόματα διδακτικής προετοιμασίας, βιβλιοθήκης και έρευνας προκαλούνται πρόσθετες συνολικές περικοπές αποδοχών από 68 έως 195 ευρώ το μήνα.

Ιατροί του ΕΣΥ: Οι βασικοί μισθοί των ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας περικόπτονται κατά 20 έως 390 ευρώ το μήνα ή κατά 2% έως 19%. Το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης περικόπτεται κατά 40 έως 53 ευρώ το μήνα, ενώ η πάγια αποζημίωση μειώνεται κατά 27 έως 49 ευρώ μηνιαίως. Τα ωρομίσθια και οι αποζημιώσεις των εφημεριών περικόπτονται έως και 50%! Οι συνολικές αποδοχές, χωρίς συνυπολογισμό των εφημεριών, υπολογίζεται ότι θα περικοπούν κατά 2% έως 19%, ενώ εάν συνυπολογιστούν και οι εφημερίες οι περικοπές θα κυμαίνονται από 10% έως και 30%!
Διπλωμάτες: Οι βασικοί μισθοί των διπλωματικών υπαλλήλων περικόπτονται κατά 56 έως 335 ευρώ το μήνα ή κατά 5% έως 15%. Το κίνητρο απόδοσης μειώνεται κατά 16 ευρώ ή κατά 11%, τα επιδόματα ξενίας-παράστασης περιορίζονται κατά 26 έως 47 ευρώ ή κατά 10% έως 13%, ενώ η πάγια αποζημίωση περικόπτεται κατά 7 έως 89 ευρώ το μήνα ή κατά 6% έως 15%. Οι συνολικές αποδοχές υπολογίζεται ότι θα περικοπούν κατά 6% έως 15%.
Αντίστοιχες μεταβολές θεσπίζονται και στα μισθολόγια των ιατροδικαστών, του διδακτικού προσωπικού των ΤΕΙ, των ερευνητών και των αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου