Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 05:05:46

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Εφεδρεία για 40-45 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους
Εφεδρεία για 40-45 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους
Πηγή: Express.gr
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ να προχωρήσει στην εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας φαίνεται η κυβέρνηση, που αναζητεί το πιο πρόσφορο δημοσιονομικά και κοινωνικά μοντέλο υλοποίησης του μέτρου.
Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την ένταξη 45.000 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς εφεδρείας, σε συνδυασμό με τη μη ανανέωση 25.000 συμβάσεων.

Η υλοποίηση της εφεδρείας θα πείσει την τρόικα να αποδεχθεί την πρόβλεψη της ελληνικής πλευράς για περικοπές ύψους 1 δισ. ευρώ από λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου.
Η εργασιακή εφεδρεία θα βασιστεί σε ένα νέο μοντέλο. Το πιθανότερο είναι ότι θα υιοθετηθεί η σχετική πρόταση της ΝΔ, με επιμέρους τροποποιήσεις. Έτσι εκτιμάται ότι θα ισχύσουν ηλικιακά κριτήρια (πιο κοντά στην εφεδρεία βρίσκονται οι υπάλληλοι άνω των 50 ετών), σε συνδυασμό με τα προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων (σπουδές, δεξιότητες κ.λπ.). Υπ'Α αριθμόν ένα υποψήφιοι για εφεδρεία είναι οι περίπου 5.500 υπάλληλοι οργανισμών και φορέων του Δημοσίου που θα συγχωνευθούν ή θα κλείσουν το προσεχές διάστημα. Οι εν λόγω εργαζόμενοι σχεδιάζεται να τεθούν σε καθεστώς εφεδρείας, αντί να μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες, και αναμένεται να λαμβάνουν για μια τριετία περί το 60% του μισθού τους, εφόσον δεν βρουν άλλη εργασία.

Το σχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης τόνισε ότι υπάρχει συνεχής επεξεργασία σεναρίων ενώ για το ζήτημα αντισυνταγματικότητας που εγείρουν κάποιοι συνάδελφοί του εξήγησε ότι οι συνταγματικότητες κρίνονται όταν οι διατάξεις παίρνουν την μορφή νόμου, διαβεβαιώνοντας ότι θα τηρηθεί η συνταγματικότητα του νόμου.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι όλα είναι στο τραπέζι, πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας. Το βασικό σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, πάντως, περιλαμβάνει εφεδρεία για 40-45 χιλιάδες υπαλλήλους.

Αναφορικά με το συνολικό πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι ο επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων θα στείλει έναν επικαιροποιημένο κατάλογο των μέτρων ύψους 6,5 δισ. ευρώ που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα πριν αυτή αναχωρήσει από την Ελλάδα. Σημείωσε ότι για αυτό δεν υπάρχει ένσταση από την μεριά των δανειστών που ωστόσο έχουν ζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις.
Σχετικά με το υπόλοιπο πακέτο των μέτρων που επεξεργάζεται κυρίως το υπουργείο Εργασίας με περικοπές στις συντάξεις και τα επιδόματα, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι το πακέτο θα σταλεί με συγκεκριμένες κατευθύνσεις έως το τέλος Αυγούστου αλλά όχι με όλες τις λεπτομέρειες.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου