Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 01:01:54

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Απόφαση οριζόντιας περικοπής 22,63% στα εφάπαξ του Δημοσίου
Απόφαση οριζόντιας περικοπής 22,63% στα εφάπαξ του Δημοσίου
Πηγή: Express.gr

ΣΕ οριζόντια μείωση των εφάπαξ του Δημοσίου κατά 22,63% προχωρεί η κυβέρνηση. Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα η μείωση αφορά και τους 55.000 συνταξιούχους που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση και δεν έχουν λάβει ακόμη το εφάπαξ τους. Πρόκειται για τη δεύτερη μείωση στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς τον Οκτώβριο του 2011 είχε μειωθεί από 10% έως 20%.

Έτσι, για παράδειγμα, από 61.690 ευρώ που θα υπολόγιζε να εισπράξει ένας υπάλληλος πανεπιστημιακής βαθμίδας, θα εισπράξει τώρα 55.000 ευρώ.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι κατ'Α αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των εφάπαξ και ενημέρωσε το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ότι ποσό 1,2 δισ. ευρώ από την επόμενη δόση της δανειακής σύμβασης θα διατεθεί για την άμεση αποπληρωμή του εφάπαξ των υπαλλήλων του δημοσίου. Στη συνάντηση, σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές, ο υπουργός δεν έκανε δεκτή καμία από τις προτάσεις των εργαζομένων. Ο υπουργός δήλωσε, ευθέως, την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιπλέον μείωση κατά 22,63%. Μετά τη συνάντηση ο κ. Βρούτσης δήλωσε: «Δυστυχώς, τα αναλογιστικά ευρήματα για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, δείχνουν σημαντικές αποκλίσεις που το καθιστούν μη βιώσιμο. Οι προσαρμογές των εφάπαξ αποζημιώσεων, θα γίνουν με αναλογιστικές μελέτες και δικαιοσύνη. Ως υπουργός δεν δέχομαι να χρηματοδοτηθούν τα ελλείμματα του ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό είτε με την επιβολή νέων φόρων στους πολίτες είτε με την επιβολή επιπλέον εισφορών στη νέα γενιά εργαζομένων προκειμένου οι παλαιοί ασφαλισμένοι να λάβουν ποσά εφάπαξ που δεν αντιστοιχούν στις εισφορές που έχουν καταβάλει». Επισημαίνεται ότι η αναλογιστική μελέτη που διενεργήθηκε προκειμένου να εκτιμηθεί η αντιστοιχία εισφορών και παροχών στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων καταγράφει σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των εισφορών που καταβλήθηκαν και των εφάπαξ.
 
Αργυρώ Μαυρούλη
arma@express.gr
 


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου