Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 12:51:58

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Τέλος Αυγούστου η αξιολόγηση 1.500 νομικών προσώπων Δημοσίου
Τέλος Αυγούστου η αξιολόγηση 1.500 νομικών προσώπων Δημοσίου
Πηγή: Express.gr

ΕΩΣ τα τέλη Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τόσο των διοικητικών μονάδων των υπουργείων όσο και των 1.500 ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ του δημόσιου τομέα, οπότε θα γνωστοποιηθούν οι αλλαγές που θα γίνουν στις δομές του στενού δημόσιου τομέα και ποια νομικά πρόσωπα θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.

Όπως σημείωσαν σε άτυπη συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης και ο υφυπουργός Μ. Βολουδάκης, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η έκθεση αξιολόγησης του υπουργείου που αφορά την καταγραφή και αξιολόγηση των διοικητικών μονάδων του. Εξάλλου, σχεδόν έτοιμη είναι η αξιολόγηση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η αξιολόγηση στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας και κατόπιν, κατά προτεραιότητα, θα ξεκινήσει η αξιολόγηση στο υπουργείο Υγείας.

Σε ό,τι αφορά τους φορείς που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν, ο κ. Βολουδάκης σημείωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης ο κατάλογος των πρώτων 20 φορέων προς κατάργηση. Πρόκειται για τον πρώτο πιλοτικό κατάλογο, αλλά για να οριστικοποιηθεί θα πρέπει να προηγηθούν οι διαβουλεύσεις στα αρμόδια υπουργεία. Ο συγκεκριμένος κατάλογος, εάν υπάρξει σύντομα συναπόφαση των υπουργείων, μπορεί και να ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια συγχώνευσης ή κατάργησης, καταρχήν ενοποιούνται ομοιογενείς φορείς. Κατά δεύτερον, η συγχώνευση ή κατάργηση θα αξιολογηθεί με κριτήριο το κόστος για τον φορολογούμενο σε άμεση εξάρτηση με τη χρησιμότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Όπως σημείωσε ο κ. Βολουδάκης, «είναι προφανές ότι θα καταργηθούν φορείς όπου γίνεται σπατάλη και η συγχώνευση άλλων θα γίνει κατά τρόπο ώστε να μη χαθεί η παρεχόμενη υπηρεσία».
Την αξιολόγηση των διοικητικών υπηρεσιών των υπουργείων και των φορέων θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε για άλλη μια φορά ο κ. Μανιτάκης, δεν θα γίνουν απολύσεις. Όπως είπε, «οι καλοί υπάλληλοι θα ανταμειφθούν». Οι υπάλληλοι που δεν θα πάρουν καλή αξιολόγηση, δεν θα απολυθούν. Σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, εφόσον ανασυστήνεται όμοια θέση ο υπάλληλος είναι καλυμμένος. Συνάγεται ότι μοιραία θα γίνουν αθρόες μετατάξεις. 


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου