Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 12:45:16

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Κατάργηση προνομίων υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ
Κατάργηση προνομίων υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ
Πηγή: Express.gr

ΤΗΝ κατάργηση των προνομίων που απολαμβάνουν, σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας τους, οι υπάλληλοι εισηγμένων και μη ΔΕΚΟ υπόσχεται με έγγραφο προς τις Βρυξέλλες το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο το ελληνικό υπουργείο δεσμεύεται για υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων έπειτα από διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, στις οποίες δεν θα προβλέπονται εργασιακά προνόμια τα οποία απολαμβάνουν σήμερα οι υπάλληλοι των συγκεκριμένων ΔΕΚΟ. Τα προνόμια αυτά περιλαμβάνουν το ύψος των υπερωριών, τις πρόσθετες αμοιβές, τις αυτόματες αναπροσαρμογές μισθών, ενώ διατηρήθηκαν ακόμη και σε περιπτώσεις που μια ΔΕΚΟ αποκρατικοποιήθηκε συνολικά ή εν μέρει.

Στόχος της ρύθμισης αυτής είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσω των μειώσεων στο λειτουργικό κόστος που συνεπάγεται το «ψαλίδισμα» των εν λόγω προνομίων. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών οι νέες συλλογικές συμβάσεις θα συνάδουν τόσο με την οικονομική συγκυρία όσο και με τα οικονομικά δεδομένα κάθε επιχείρησης. Υπενθυμίζεται ότι η δέσμευση του μνημονίου έχει να κάνει με τη μείωση του μισθολογικού κόστους στα πρότυπα του ενιαίου μισθολογίου, η οποία ισχύει και στον στενό δημόσιο τομέα, προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα μέσω αφενός της μικρότερης εξάρτησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφετέρου της αύξησης των κερδών.

Επιτακτικότερο είναι το αίτημα μείωσης κόστους στις προβληματικές ΔΕΚΟ, οι διοικήσεις των οποίων θα πρέπει να περικόψουν θέσεις εργασίας σε περιπτώσεις υπεράριθμων εργαζομένων και ζημιογόνες δραστηριότητες. Ήδη στο υπουργείο Οικονομικών έρχονται σταδιακά τα αναθεωρημένα επιχειρησιακά σχέδια που περιλαμβάνουν και τις μνημονιακές υποχρεώσεις για αναμόρφωση τιμολογίων.

Παράλληλα, ενδυναμώνεται από το υπουργείο Οικονομικών ο ρόλος των εσωτερικών ελεγκτών, οι συμβάσεις των οποίων θα ανανεωθούν.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου