Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 18:21:44

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Συντάξεις σε αναπήρους «μαϊμού» χορηγούσε το ΙΚΑ Πατησίων
Συντάξεις σε αναπήρους «μαϊμού» χορηγούσε το ΙΚΑ Πατησίων
Πηγή: Express.gr

Τη χορήγηση αναπηρικών συντάξεων αλλά και επιδομάτων σε δικαιούχους «μαϊμού» αφορά κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η νέα απάτη πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ, που αποκαλύφθηκε στο υποκατάστημα των Πατησίων και βαρύνει έξι ή επτά υπαλλήλους.

Το κύκλωμα εντοπίσθηκε από την Οικονομική Αστυνομία και στηρίχθηκε στα αποτελέσματα του συστήματος ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων (Risk Analysis) που εφαρμόζει το Ίδρυμα από τον περασμένο Νοέμβριο.

Το συγκεκριμένο σύστημα εντοπίζει επιλήψιμες ακόμη και ασυνήθιστες συναλλαγές. Στην υπόθεση του ΙΚΑ Καλλιθέας με την παράνομη χορήγηση επιδομάτων που αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο, η έρευνα ξεκίνησε όταν το σύστημα «βρήκε» ασφαλισμένη που είχε λάβει επίδομα τοκετού τρεις φορές μέσα στον ίδιο χρόνο.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», που επικαλείται ανώτατες πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η υπόθεση εμφανίζει μεγάλες ομοιότητες με την αντίστοιχη του ΙΚΑ Καλλιθέας, ενώ και στην περίπτωση των Πατησίων τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν γυναίκες υπάλληλοι του Ιδρύματος, που υπηρετούν σε κρίσιμα πόστα.

Τα στελέχη του ΙΚΑ αρνούνται να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο για τις έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και τις οποίες χαρακτηρίζουν «άκρως απόρρητες».

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι έρευνες επεκτείνονται και σε άλλα υποκαταστήματα της Αττικής της Μακεδονίας και της Κρήτης, όπου εντοπίζονται «ασυνήθιστες» συναλλαγές.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου