Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 20:44:49

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Πρόωρη αποχώρηση του Δημοσίου από μίσθιο ανά έτος με αποζημίωση 1 μήνα
Πρόωρη αποχώρηση του Δημοσίου από μίσθιο ανά έτος με αποζημίωση 1 μήνα
Πηγή: Express.gr

Η ΑΛΛΑΓΗ του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις μισθώσεις ακινήτων από το Δημόσιο προωθήθηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Οικονομικών Ιωάννη Μουρμούρα. Το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης εισάγει τροποποίηση στο υφιστάμενο καθεστώς για τις μισθώσεις που συνάπτουν το Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου για τη στέγασή τους.

Με την προωθούμενη ρύθμιση καθιερώνεται πλέον και για το Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ το καθεστώς καταγγελίας που ισχύει ήδη για τους ιδιώτες ως προς τις εμπορικές μισθώσεις. Συγκεκριμένα, παρέχεται δικαίωμα πρόωρης αποχώρησης από το μίσθιο ένα έτος μετά την έναρξη της σύμβασης, με τρίμηνη προειδοποίηση και καταβολή αποζημίωσης ενός μηνιαίου μισθώματος.

Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο παρέχεται δυνατότητα καταγγελίας της μίσθωσης εκ μέρους του Δημοσίου και ΝΠΔΔ, με αζήμια αποχώρηση από το μίσθιο, μόνο σε εξαιρετικές και περιοριστικά αναφερόμενες στον νόμο περιπτώσεις. Στην περίπτωση που δεν πληρούται μία από αυτές τις προϋποθέσεις, η πρόωρη αποχώρηση από το μίσθιο συνεπάγεται υποχρέωση καταβολής στον εκμισθωτή του συνόλου των απομενόντων μισθωμάτων έως τη λήξη της μίσθωσης.
Η θέσπιση αυτής της δυνατότητας κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης του Δημοσίου και της επιτακτικής ανάγκης για άμεση εξοικονόμηση πόρων, καθώς διευκολύνει πρακτικά και οικονομικά τη μεταστέγαση υπηρεσιών με την παροχή της δυνατότητας παρακολούθησης των τάσεων της αγοράς ώστε να μην υπάρχουν περιπτώσεις εγκλωβισμού σε συμβάσεις υψηλού κόστους.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου