Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 12:48:14

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Στα τέλη Μαΐου η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων
Στα τέλη Μαΐου η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων
Πηγή: Express.gr

Η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Μαΐου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, ενώ, όπως τόνισε, η διαδικασία θα περιλαμβάνει ένα «τεστ πολλαπλών επιλογών» και όχι -όπως αναπαράγεται σε πολλά ΜΜΕ, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού- μία διαδικασία γραπτών εξετάσεων.

    Ο κ. Ρέππας, μιλώντας σήμερα στο ΒΗΜΑ 99,5, είπε ότι εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε συνεργασία με τους Γάλλους εμπειρογνώμονες και την task force, θα έχει καταλήξει στα κριτήρια και τη μεθοδολογία της αξιολόγησης, η οποία, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει το τεστ πολλαπλών επιλογών, που θα διαμορφώνεται αναλόγως της ειδικότητας, της θέσης κλπ. Συμπλήρωσε δε ότι «τα κριτήρια και η μεθοδολογία έχουν σχέση με τις σπουδές, την εμπειρία αλλά, κυρίως, με τις δεξιότητες του υπαλλήλου», ενώ διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχουν καταλήξει πλήρως στη μορφή της διαδικασίας και των αντικειμενικών κριτηρίων.

    Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι «το τεστ δεξιοτήτων θα είναι σε ένα ποσοστό 20% αυτό που θα καθορίσει την αξιολόγηση του υπαλλήλου». Προσέθεσε δε ότι η αξιολόγηση θα ξεκινήσει με βάση ένα Προεδρικό Διάταγμα το οποίο παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ διευκρίνισε ότι «αυτό το πάγιο σύστημα αξιολόγησης αφορά το σύνολο των υπαλλήλων και συνδέεται με την προαγωγή την οποία επιδιώκουν στον επόμενο ανώτερο βαθμό και όχι με την κατάταξή τους σε έναν πίνακα γενικώς».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες έχουν συμφωνήσει με την ελληνική πλευρά να υπάρξει ένα ερωτηματολόγιο, που θα αποτελείται από 80 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. Δηλαδή, θα υπάρχει η ερώτηση και θα δίδονται απαντήσεις για να διαλέξει ο υπάλληλος τη σωστή. Μάλιστα, ενδεχομένως η διαδικασία να γίνει μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

    Σε σχετική ερώτηση για τις απολύσεις που ζητά η τρόικα στο Δημόσιο, ο κ. Ρέππας επισήμανε ότι σε συνεργασία με τη Task Force και την τρόικα, «με τη βοήθεια εξωτερικού συμβούλου που έχουμε προσλάβει τους τελευταίους μήνες, παρακολουθούμε τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις από το ελληνικό Δημόσιο ώστε να είμαστε συνεπείς με το στόχο που αφορά μείωση του προσωπικού κατά 150.000 μέχρι το τέλος του 2015».

    Τόνισε δε ότι «μέσα στο 2012 λογικά θα πρέπει στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών να έχουμε, εκτός των συνταξιοδοτήσεων ή της μείωσης των νέων προσλήψεων, κι αποχωρήσεις υπάλλήλων που θα προέλθουν, κυρίως, μέσα από την αναδιάρθρωση, κατάργηση, ή συγχώνευση των φορέων. Μέχρι το τέλος του 2012 θα πρέπει να είμαστε κοντά σε αυτό τον στόχο των 15.000. Γι΄ αυτό, ακριβώς, για να μην πάμε με ένα τρόπο οριζόντιο, με κριτήρια ανορθολογικά και άδικα, έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία της αξιολόγησης».


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου