Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 11:42:30

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Προφυλακίστηκαν οι δύο υπάλληλοι του ΥΠΑΝ
Προφυλακίστηκαν οι δύο υπάλληλοι του ΥΠΑΝ
Πηγή: Express.gr
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους, ενώπιον του 7ου Τακτικού Ανακριτή, οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης που συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες επ' αυτοφώρω να χρηματίζονται, από επιχειρηματία, που ανέμενε την έγκριση επιδότησης για επένδυση που έχει κάνει στο νομό Αργολίδας.  Ο Κωνσταντίνος Λιάκος, που τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, μόλις του παρέδωσε ο επιχειρηματίας προσημειωμένα 120 χιλιάδες ευρώ και ο συνάδελφός του Κωνσταντίνος Καζαζάκης, που συνελήφθη ακολούθως, αρνήθηκαν τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της εκβίασης από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση που τους αποδίδονται.

Ο πρώτος υποστηρίζει πως του έστησε πλεκτάνη ο καταγγέλλων επιχειρηματίας, ο δε δεύτερος πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα και επίσης ότι υπηρεσιακώς δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον επίμαχο φάκελο επιδότησης. Ανακριτής και Εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς των δύο υπαλλήλων και μάλιστα ο ανακριτής - σύμφωνα με πληροφορίες - ρώτησε επανειλημμένα τους κατηγορούμενους και κυρίως τον πρώτο, αν είναι σύνηθες να συναντούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι με πολίτες για υπηρεσιακά ζητήματα εκτός γραφείου.

Ο Κ. Λιάκος φέρεται να υποστηρίζει πως ο επιχειρηματίας ήταν εκείνος που τον πίεσε να συναντηθούν εκτός γραφείου και ότι «από αφέλεια» ανταποκρίθηκε και τον συνάντησε δύο φορές. Τη δεύτερη και μοιραία για τον υπάλληλο, όπως ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει, ο επιχειρηματίας του έδωσε μία σακούλα και μόλις την πήρε στα χέρια του τον συνέλαβαν.

Τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα στις διαδικασίες διαλεύκανσης του κρούσματος διαφθοράς στο υπουργείο Ανάπτυξης, ζήτησε ο πρωθυπουργός
 
Οδηγίες για να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες διαλεύκανσης της υπόθεσης με το κρούσμα διαφθοράς που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στη διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, έδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου προς τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Επί του θέματος υπήρξε τη Παρασκευή επικοινωνία του κ. Παπαδήμου με την υπουργό Ανάπτυξης Αννα Διαμαντόπουλου, η οποία ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις ενέργειες στις οποίες προέβη μετά την σύλληψη των δύο υπαλλήλων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, έπειτα από καταγγελία επενδυτή ότι του ζητήθηκε "μίζα" προκειμένου να εκταμιευθεί εγκεκριμένη χρηματοδότηση.

Αργότερα, στέλεχος του γραφείου του πρωθυπουργού επικοινώνησε με τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Παρασκευά Νομικό, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή και τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ζητώντας τους, κατά πληροφορίες, τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα στις διαδικασίες διερεύνησης της υπόθεσης.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου