Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 14:33:57

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Σύλληψη υπαλλήλων του ΥΠ.ΑΝ για φακελάκι 120.000 ευρώ
Σύλληψη υπαλλήλων του ΥΠ.ΑΝ για φακελάκι 120.000 ευρώ
Πηγή: Express.gr
Εκατόν είκοσι χιλιάδες ευρώ ζητούσαν εκβιαστικά, δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, από τον ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας στην Αργολίδα, προκειμένου να προωθήσουν τον φάκελο του για επιχορήγηση επένδυσης ύψους 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία μάλιστα είχε εγκριθεί. Οι εκβιαστές υπάλληλοι, οι οποίοι υπηρετούν στο Τμήμα Ιδιωτικών Επενδύσεων, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, λίγη ώρα αφότου παρέλαβαν το ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, πρόκειται για τους 61χρονους Κωνσταντίνο Ηλ. Λιάκο, κάτοικο Καλλίπολης Πειραιά, και τον Κωνσταντίνο Ι. Καζαζάκη, κάτοικο Κορυδαλλού, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδοκία και σήμερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η νέα υπόθεση διαφθοράς και δωροδοκίας κρατικών λειτουργών, αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία του επιχειρηματία, ο οποίος διατηρεί την ξενοδοχειακή μονάδα με τον αδελφό του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, είχαν υποβάλει τον φάκελο για την επιχορήγηση στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά οι δύο υπάλληλοι τον καθυστερούσαν με διάφορα προσκόμματα, παρά το γεγονός ότι είχε εγκριθεί η επιχορήγηση, ζητώντας 120.000 ευρώ, για να ολοκληρώσουν την διαδικασία.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο επιχειρηματίας, καθ' υπόδειξη των αστυνομικών, έκλεισε ραντεβού με τους εκβιαστές στο σταθμό του Μετρό στον Κεραμεικό, όπου εμφανίστηκε ο Κ. Λιάκος, ο οποίος συνελήφθη αμέσως μόλις παρέλαβε τον φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ύστερα από λίγο, στο συγκεκριμένο σημείο συνάντησης, μετέβη και ο Κ. Καζαζάκης, ο οποίος και συνελήφθη.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκαν στα γραφεία των δύο συλληφθέντων, στο υπουργείο Ανάπτυξης, οι φάκελοι της υπόθεσης επιχορήγησης της ξενοδοχειακής μονάδας και χειρόγραφο του Εισηγητικού Ολοκλήρωσης.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκαν:

    - Στο σπίτι του ΛΙΑΚΟΥ Κων/νου, το χρηματικό των 70.000 ευρώ, βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών και αποδείξεις τραπεζικών συναλλαγών και

    - Στο σπίτι του ΚΑΖΑΖΑΚΗ Κων/νου, το χρηματικό ποσό των 85.000 ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια και μια κυνηγετική καραμπίνα.

Τα στοιχεία ταυτότητας των συλληφθέντων δόθηκαν στη δημοσιότητα με εισαγγελική διάταξη, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν τέλεση και άλλων παρόμοιων αδικημάτων από τους ίδιους.

Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν κάθε παρόμοια πράξη δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και πληροφορίες για τους δύο συλληφθέντες, στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος στο τηλέφωνο 210 647 6823, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: yaoe@otenet.gr, καθώς και στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο τηλέφωνο 210 877 9700 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dey1@hellenicpolice.gr


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου