Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 23:04:20

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Αξιολόγηση όλων των δημόσιων υπαλλήλων μέσω του ΑΣΕΠ
Αξιολόγηση όλων των δημόσιων υπαλλήλων μέσω του ΑΣΕΠ
Πηγή: Express.gr
ΜE γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη μέσω ΑΣΕΠ σχεδιάζει να αξιολογήσει τους 750.000 δημόσιους υπαλλήλους το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας. Ο κ. Ρέππας επισήμανε ότι το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί η διαδικασία αξιολόγησης στα πρότυπα του νέου συστήματος επιλογής διευθυντών που γίνεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ παραμένει ανοιχτό, καθώς, αναφερόμενος στη διαδικασία της συνέντευξης μέσω ΑΣΕΠ που θα ακολουθήσουν όσοι υπάλληλοι κριθούν για θέσεις ευθύνης, σημείωσε ότι «αυτό πρέπει να γίνει, όχι μόνο για κάποιους οι οποίοι διεκδικούν μία θέση ευθύνης, αλλά για κάθε έναν ο οποίος υπηρετεί στο Δημόσιο».

Ο κ. Ρέππας προανήγγειλε επίσης σαρωτικές μετακινήσεις δημόσιων υπαλλήλων στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των οργανισμών.

Επανέλαβε για μία ακόμα φορά ότι ο κύκλος της εφεδρείας έχει «κλείσει» και ανακοίνωσε ότι μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου αποχώρησαν από το σύνολο των υπηρεσιών του Δημοσίου περίπου 15.000 υπάλληλοι. Είπε επίσης ότι το 2011 αποχώρησαν περίπου 40.000 υπάλληλοι, εξέλιξη η οποία συμβάλλει στη μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο κατά 150.000 εργαζομένους μέχρι το 2015, μέσω των συνταξιοδοτήσεων και του περιορισμού των προσλήψεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται με την αναλογία «1 προς 5».

Τα σχέδια του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση του προσωπικού του δημόσιου τομέα μέσω γραπτών εξετάσεων και συνέντευξης έχουν πάντως προκαλέσει έντονες αντιδράσεις: Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «εμμονή της κυβέρνησης στην εφαρμογή πολιτικών συρρίκνωσης του Δημοσίου μέσω της κατάργησης υπηρεσιών και της δραστικής μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων», χαρακτηρίζοντας «αναξιοκρατικές και υπονομευτικές» τις διαδικασίες μέσω των οποίων θα αξιολογούνται. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τους σχεδιασμούς του υπουργείου «προκάλυμμα για νέες απολύσεις».


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου