Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 01:52:00

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Χωρίς «τυφλές απολύσεις» ο περιορισμός των δημόσιων υπαλλήλων
Χωρίς «τυφλές απολύσεις» ο περιορισμός των δημόσιων υπαλλήλων
Πηγή: Express.gr
ΤH συμφωνία για 150.000 λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους μέχρι το 2015 (ήδη έχουν αποχωρήσει περί τους 90.000 από το 2010), χωρίς «τυφλές» απολύσεις και οριζόντια μέτρα -όπως το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας- επαναβεβαίωσαν, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Οι εκπρόσωποι του μηχανισμού στήριξης κ. Τόμσεν, Μαζούχ, Μορς και Φλάναγκαν, έδειξαν να κατανοούν τα επιχειρήματα της ηγεσίας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τα πενιχρά αποτελέσματα της εργασιακής εφεδρείας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για όλες τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, τη μείωση κατά 30% των υπηρεσιακών δομών, την ελάφρυνση από τα διοικητικά βάρη και το σχέδιο για το επιτελικό κράτος.

 Ο κ. Ρέππας, επίσης, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του νέου βαθμολογίου-μισθολογίου. Σημείωσε δε ότι η μείωση των αποδοχών οδηγεί σε δημοσιονομική ωφέλεια για το Ελληνικό Δημόσιο κατά τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ ετησίως, που συνυπολογιζόμενη με τις μειώσεις των αποδοχών που έχουν προηγηθεί, έχουν οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα τις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Ο κ. Ρέππας ενημέρωσε επίσης τους εκπροσώπους για την κατάργηση του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων και την προωθούμενη αναδιάρθρωση υπηρεσιακών μονάδων με συγχωνεύσεις και απορροφήσεις και με την καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού.

Για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας ο κ. Ρέππας τόνισε ότι «η ανάγκη για απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια οδήγησε στην εφαρμογή μιας οριζόντιας πολιτικής, που επόμενο ήταν να περιέχει και στοιχεία ανορθολογισμού και αδικίας».


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου