Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 12:58:23

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Οι φορείς του Δημοσίου που θα αξιολογηθούν
Οι φορείς του Δημοσίου που θα αξιολογηθούν
Πηγή: Express.gr

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, και Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, προσδιορίζονται οι φορείς του Δημοσίου που θα αξιολογηθούν, κατ' εφαρμογή του άρθρου 35 του Ν. 4024/2011.

    Ειδικότερα, με την ΚΥΑ τίθενται σε διαδικασία αξιολόγησης των οργανικών μονάδων και του προσωπικού τους από 1-1-2012, οι φορείς:

    α. Υπουργεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου εποπτείας τους

    β. Η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, Ενημέρωσης

    γ. Αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες

    δ. Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

    ε. Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές

    στ. Οι ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Κεφ. Α΄ του Ν3429/2005, εφόσον απασχολούν τουλάχιστον 30 εργαζόμενους.

    Ο κατάλογος των φορέων θα συμπληρωθεί με νεώτερη ΚΥΑ.

    Ως γνωστόν, ο καθορισμός των κριτηρίων αξιολόγησης γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους Γάλλους εμπειρογνώμονες, που προσφέρουν τεχνική υποστήριξη σε θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης.

    Υπενθυμίζεται, δε, ότι η αξιολόγηση, όπως είχε δηλώσει προσφάτως ο κ. Ρέππας αποτελεί «κεντρική πολιτική, είναι ο πυρήνας της πολιτικής για τη μεταρρύθμιση στο κράτος», και ταυτόχρονα είχε διευκρινίσει ότι «η αξιολόγηση αυτή, δεν αφορά μόνο κάθε έναν εργαζόμενο χωριστά, αλλά και μία υπηρεσιακή μονάδα, η οποία αξιολογείται με βάση το σε ποιο βαθμό πέτυχε τους στόχους που έχει θέσει, άρα και δι' αυτού του έμμεσου τρόπου αξιολογείται ο υπάλληλος που εργάζεται σε αυτήν την υπηρεσία ως μέλος μιας ομάδας».

    Επίσης, με κάθε ευκαιρία ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επαναλαμβάνει ότι λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα «θα πρέπει πέραν των άλλων να διασφαλίσουμε ότι οι διαδικασίες αυτές είναι αμερόληπτες απολύτως αντικειμενικές και δεν επιδέχονται οποιαδήποτε αμφισβήτηση». Συμπληρώνει, δε, ότι «ζητούμε ένα σύστημα, το οποίο θα είναι απολύτως αξιόπιστο και αποδεκτό από όλες τις πλευρές, ότι δηλαδή δεν υπεισέρχεται στην αξιολόγηση ο υποκειμενικός παράγοντας ή οποιασδήποτε μορφής σκοπιμότητα».

    Τέλος, επισημαίνεται ότι η αξιολόγηση θα γίνει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και ενδεχομένως να προσφέρουν τεχνική βοήθεια, κατά περίπτωση, και ιδιωτικοί φορείς.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου