Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 14:11:47

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Ρέππας: Στόχος η μείωση 150.000 θέσεων στο δημόσιο
Ρέππας: Στόχος η μείωση 150.000 θέσεων στο δημόσιο
Πηγή: Express.gr
Η συνεργασία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την «task force» αρχίζει να αποδίδει καρπούς και η κατανόηση που δείχνει στο πρόβλημα της λειτουργίας του ελληνικού κράτους ο επικεφαλής του κλιμακίου, Χορστ Ράιχενμπαχ, δίνει ακόμη ένα επιχείρημα στην ελληνική πλευρά, για να τερματιστούν οι συζητήσεις περί «τυφλών» απολύσεων στο Δημόσιο, ενόψει της άφιξης της τρόικας στη χώρα μας.

Αυτό φάνηκε και από τη σημερινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, και του μόνιμου εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Αθήνα, Μπομπ Τραά, κατά την οποία επαναβεβαιώθηκε ως κεντρικός αριθμητικός στόχος η μείωση κατά 150.000 του προσωπικού στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, για το χρονικό διάστημα 2010-2015, μέσω συνταξιοδοτήσεων και μείωσης των νεοπροσλαμβανομένων μόνο για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών.

Εδώ, πρέπει να επισημανθεί ότι ήδη τα δύο πρώτα χρόνια του προγράμματος (2010-2011) έχουν αποχωρήσει από το Δημόσιο περίπου 90.000 υπάλληλοι και, όπως επισημαίνουν και πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι εφικτός ο στόχος χωρίς να γίνουν απολύσεις με οριζόντια κριτήρια.

'Αλλωστε, ο κ. Ρέππας ενημέρωσε τον κ. Τραά για την εφαρμογή της εφεδρείας με τη χρήση οριζόντιων κριτηρίων, αναφέροντας και πάλι ότι τα οριζόντια κριτήρια δεν είναι ορθά και επανέλαβε ότι δεν αποτελούν πολιτική επιλογής. Κάτι που, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχει αρχίσει πλέον να γίνεται κατανοητό και στην τρόικα, δεδομένης της ανάγκης γενικής αξιολόγησης του προσωπικού και των δομών στο Δημόσιο, προκειμένου το κράτος να γίνει αποδοτικό, φιλικό για τον πολίτη, χωρίς γραφειοκρατία και εστίες διαφθοράς.

Ο κ. Ρέππας είχε την πρωτοβουλία γι' αυτήν τη συνάντηση προκειμένου να εξετασθεί από κοινού η εξέλιξη της συνεργασίας με το μηχανισμό στήριξης, ιδίως σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο.

Επίσης, κατά τη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνος Ρόβλιας, έγινε λεπτομερής αναφορά στην καλή συνεργασία με την «task force», για την πορεία του σχεδίου νόμου που αφορά το επιτελικό κράτος και που σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου