Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 14:33:58

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Επιστροφή ποσών μόνον από όσους υποχρεούνταν να βγουν σε εφεδρεία
Επιστροφή ποσών μόνον από όσους υποχρεούνταν να βγουν σε εφεδρεία
Πηγή: Express.gr

ΣE διευκρινίσεις προχώρησε το Yπουργείο Οικονομικών για την εγκύκλιο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Φ. Σαχινίδης και αφορά εργαζόμενους που δεν τέθηκαν σε καθεστώς εφεδρείας, ενώ ήταν υποχρεωμένοι να υπαχθούν σε αυτή και ως εκ τούτου θα έχουν περικοπές στη σύνταξή τους.

Ειδικότερα, το υπουργείο διευκρινίζει ότι η «εγκύκλιος αφορά τη διαδικασία επιστροφής ποσών από όσους μόνιμους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, που ενώ πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να τεθούν σε εφεδρεία με βάση τον νόμο, παρέμειναν με υπαιτιότητα των αρμόδιων υπηρεσιών διοικητικού παράνομα στην υπηρεσία λαμβάνοντας αποδοχές ως εν ενεργεία υπάλληλοι.

Συγκεκριμένα, με βάση σχετική συνταξιοδοτική νομοθεσία του 1999, γνωστοποιείται στις αρμόδιες υπηρεσίες ότι θα πρέπει να επιστραφούν κατά τη συνταξιοδότηση τα επιπρόσθετα ποσά που ελάμβαναν τα ανωτέρω πρόσωπα ως μισθοδοσία σε σχέση με αυτά που θα ελάμβαναν υπό καθεστώς εφεδρείας.

Τονίζεται ότι τα αναφερόμενα στην εγκύκλιο δεν αφορούν με κανέναν τρόπο υπαλλήλους, που ενώ πληρούσαν τυπικά τις προϋποθέσεις ένταξης στην εφεδρεία προτίμησαν (επί τη βάση αναγνωρισμένου δικαιώματος) να αποχωρήσουν από την υπηρεσία και να συνταξιοδοτηθούν".


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου