Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 10:11:10

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Βλέπουν την έξοδο 150 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι
Βλέπουν την έξοδο 150 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι
Πηγή: Express.gr

Υπό διωγμό τελούν τουλάχιστον 150.000 υπάλληλοι του Δημόσιου Τομέα. Με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο να ομολογεί κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι δεν τίθεται ζήτημα νέων φόρων, αφού η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων πολιτών έχει εξαντληθεί, η κυβέρνηση συντηρεί το θέμα μείωσης των δαπανών του Δημοσίου. 'Αλλη λύση, σύμφωνα με πηγές στην κυβέρνηση, δεν υπάρχει από τη μείωση του προσωπικού του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, όπως οι Δήμοι.

Η επικείμενη, δραστική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων επαναβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των υφυπουργών κκ. Ντ. Ρόβλια και Π. Τζωρτζάκη με την τρόικα. Μάλιστα, ο σχετικός προγραμματισμός, που αφορά αποχωρήσεις και προσλήψεις, αναμένεται να αποτυπωθεί σε μελέτη που θα παραδοθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι λόγω της εφεδρείας για τα επόμενα δύο χρόνια οι συνταξιοδοτήσεις εκ των πραγμάτων περιορίζονται, εκφράζονται φόβοι ότι τελικά οι απολύσεις δεν θα αποτραπούν.

Αλλά και για το άμεσο μέλλον η απειλή παραμένει, αφού στις αρχές του νέου έτους αναμένεται η απάντηση της τρόικας για το θέμα της εφεδρείας και ειδικότερα, εάν στους 30.000 υπαλλήλους που έχει συμφωνηθεί να ενταχθούν στις λίστες των «εφέδρων» έως τις 31 Δεκεμβρίου, θα ενταχθούν και όσοι επέλεξαν να συνταξιοδοτηθούν, οι οποίοι και αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία. Οι εκπρόσωποι της τρόικας κράτησαν χθες κλειστά τα χαρτιά τους επ' αυτού, παραπέμποντας στον Ιανουάριο οπότε και θα επισκεφθούν εκ νέου την Αθήνα. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου