Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 22:06:17

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι στην προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα έως 6/12
5.000 δημόσιοι υπάλληλοι στην προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα έως 6/12
Πηγή: Express.gr

Μόλις 4.929 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ενταχθεί στην προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλαν οι φορείς του δημοσίου, έναντι των περίπου 16.000 υπαλλήλων που αναμένεται να ενταχθούν στο νέο καθεστώς, με την ολοκλήρωση των πολύπλοκων διαδικασιών.

    Ενδεικτικό της δυσκολίας του εγχειρήματος αποτελεί το στοιχείο ότι οι κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων, αλλά και των υπηρεσιών των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, που εποπτεύονται από υπουργεία, έχουν αποστείλει στις κεντρικές υπηρεσίες ελλιπή στοιχεία και εμφανίζονται, ως ένα βαθμό, απρόθυμες να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις και τις εφαρμοστικές εγκυκλίους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τους 4.929 υπαλλήλους που τέθηκαν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα οι 1.134 είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 537 είναι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, οι 2.659 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι 599 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

    Επίσης, από τους 4.929 υπαλλήλους, οι 1.917 αποχώρησαν από τα υπουργεία, οι 1.170 από τα ΝΠΔΔ, οι 288 από τα δικαστήρια, οι 189 από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, οι 430 από τις περιφέρειες, οι 763 από τους δήμους, οι 133 από τα ΝΠΔΔ των δήμων και οι 39 από τις ανεξάρτητες αρχές.

    Υπενθυμίζεται ότι όσοι εντάσσονται στο καθεστώς της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας θα αμείβονται με το 60% του βασικού μισθού τους για 24 μήνες.

   


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου