Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 23:04:17

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Εστάλη η εγκύκλιος για την εφεδρεία
Εστάλη η εγκύκλιος για την εφεδρεία
Πηγή: Express.gr

ΞΕΚΙΝΗΣΕ η εφαρμογή του νόμου για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο, καθώς χθες το πρωί εστάλη σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, τους ΟΤΑ, αλλά και τις ΔΕΚΟ η εγκύκλιος εφαρμογής του νόμου ώστε μέχρι τις 25 Νοεμβρίου να ετοιμαστούν οι κατάλογοι με το προσωπικό που θα τεθεί σε καθεστώς εφεδρείας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο το προσωπικό που εντάσσεται στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θα συνεχίζει να λαμβάνει για δώδεκα μήνες ή και για είκοσι τέσσερις μήνες, ανάλογα με τις προβλεπόμενες διατάξεις, αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού μισθού. Επιπλέον για το ανωτέρω προσωπικό καταβάλλονται από τον φορέα προέλευσης οι εισφορές εργοδότη και ασφαλισμένου που αναλογούν για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη, υπολογιζόμενες επί των τακτικών αποδοχών που λάμβανε ο εργαζόμενος κατά τον χρόνο ένταξής του στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας κατά τον ίδιο χρόνο.

Στην περίπτωση που ο φορέας προέλευσης έχει καταργηθεί, οι εισφορές καθώς και η τυχόν οφειλόμενη αποζημίωση λόγω απόλυσης θα καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ. Ουσιαστικά, η ένταξη στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας είναι προαναγγελία απόλυσης για κάθε έννομη συνέπεια και οι αποδοχές που καταβάλλονται στο προσωπικό που εντάσσεται στο καθεστώς αυτό συμψηφίζονται με την αποζημίωση λόγω απόλυσης που τυχόν οφείλεται κατά τη λήξη του χρόνου της εργασιακής εφεδρείας. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου