Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 05:28:11

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Μειώσεις μισθών έως 600 ευρώ θα υποστούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ
Μειώσεις μισθών έως 600 ευρώ θα υποστούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ
Πηγή: Express.gr
ΣE μείωση της μισθολογικής δαπάνης στη ΔΕΗ κατά 160 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση στοχεύει η διοίκηση της εταιρίας στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου μισθολογίου για τις ΔΕΚΟ. Η μείωση αυτή θα σημάνει περικοπή μισθών κατά περίπου 600 ευρώ τον μήνα για τους περίπου 21.000 εργαζομένους της επιχείρησης. Πρόκειται για εφαρμογή της διάταξης του νέου μισθολογίου που προβλέπει μείωση κατά 35% του μέσου κατά κεφαλήν κόστους ανά εργαζόμενο σε σχέση με τα επίπεδα της 31ης Δεκεμβρίου 2009.

Η διοίκηση της ΔΕΗ, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε χθες στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, θα επιδιώξει να μειωθούν όσο το δυνατόν λιγότερο οι ονομαστικοί μισθοί και η εξοικονόμηση να προέλθει κυρίως από τις μειώσεις σε επιδόματα, υπερωρίες και άλλα έξτρα. Ωστόσο οι αντιδράσεις αναμένονται σφοδρές κυρίως από τους εργαζόμενους στα ορυχεία λιγνίτη, οι οποίοι έχουν και τις περισσότερες υπερωρίες, νυχτερινές βάρδιες κ.λπ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σωματείο "Σπάρτακος" που εκπροσωπεί τους εργαζομένους στους λιγνιτικούς σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας, έχει αντιδράσει έντονα στις περικοπές υπερωριών, νυχτερινών κ.λπ., ερχόμενο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Η ΓΕΝΟΠ από την πλευρά της δηλώνει αντίθετη στα δύο βασικά σενάρια της διοίκησης, υπογραμμίζοντας μάλιστα έντονα ότι δεν θα αφήσει να γίνει μείωση της αποζημίωσης υπερωρίας ούτε μείωση αποζημίωσης στα εκτός έδρας.

Το πρώτο από τα βασικά σενάρια προβλέπει μείωση των μεταβλητών αποδοχών και των ειδικών επιδομάτων κατά 50%, καθώς και μείωση του κλιμακίου κατά 1,5 (στην ουσία 1 γιατί ήδη έχει μειωθεί κατά 0,5 από τους νόμους 3833 και 3845). Το δεύτερο σενάριο προβλέπει μείωση των μεταβλητών αποδοχών και των ειδικών επιδομάτων κατά 35% και μείωση του κλιμακίου κατά 1, δηλαδή κατά 0,5 ακόμα.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου