Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 22:41:17

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Στο ενιαίο μισθολόγιο εντάσσονται οι εργαζόμενοι στις εισηγμένες ΔΕΚΟ
Στο ενιαίο μισθολόγιο εντάσσονται οι εργαζόμενοι στις εισηγμένες ΔΕΚΟ
Πηγή: Express.gr

ENTAΣΣONTAI στο νέο μισθολόγιο και οι εισηγμένες ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι των οποίων θα υποστούν περικοπές έως και 35% στις αποδοχές τους.
Με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος προβλέπεται ότι για αυτές τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και τις εταιρίες το μέσο κατά κεφαλήν κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά του πάσης φύσεως προσωπικού δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 65% του μέσου κατά κεφαλήν αντίστοιχου κόστους της επιχείρησης, του οργανισμού ή της εταιρίας, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί κατά την 31/12/2009».
Η ίδια τροπολογία προβλέπει επίσης ενίσχυση του επιδόματος των εκπαιδευτικών. Το κίνητρο για επίτευξης στόχων αυξάνεται στο 50% από 10% ενώ τίθεται ανώτατο πλαφόν 1 εκατ. ευρώ ετησίως ανά υπουργείο ή φορέα στα επιδόματα.
Αυξάνονται επίσης τα επιδόματα θέσης ευθύνης για τους:
• Περιφερειακούς διευθυντές, στα 900 ευρώ από 700 ευρώ.
• Προϊστάμενους επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, στα 450 ευρώ από 400 ευρώ.
• Σχολικούς συμβούλους προσχολικής αγωγής, δημοτικής εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προϊστάμενους Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα 400 ευρώ από 370 ευρώ.
• Διευθυντές Ενιαίων Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων, ΚΕΔΔΥ και ΕΕΕΕΚ, στα 350 ευρώ.
• Διευθυντές Γυμνασίων, Επαγγελματικών Σχολών, τετραθέσιων και άνω Δημοτικών Σχολείων και Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων, στα 250 ευρώ. Εφόσον τα σχολεία διαθέτουν τουλάχιστον 9 τμήματα, στα 300 ευρώ από 250 ευρώ.
• Υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων, υπεύθυνους τομέων Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων, και προϊστάμενους τμημάτων Εκπαιδευτικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα 150 ευρώ.
• Προϊστάμενους μονοθέσιων, διθέσιων και τριθέσιων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων στα 100 ευρώ από 70 ευρώ.
Οι κάθε είδους αποδοχές και επιδόματα των γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων και αποκεντρωμένων διοικήσεων καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Μέχρι την έκδοση της ανωτέρω απόφασης εξακολουθούν να καταβάλλονται οι αποδοχές στο ύψος που ισχύουν.

Περικοπές αποδοχών σε όσους
εργάζονται ενώ είναι στην εφεδρεία

Πρόσθετες περικοπές αποδοχών προβλέπονται για όσους υπαλλήλους τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία και βρουν άλλη θέση εργασίας. Ειδικότερα αν ο υπάλληλος συνάψει οποιασδήποτε μορφής εργασιακή σχέση ή ασκήσει ελευθέριο επάγγελμα ή επιτήδευμα κατά τη διάρκεια της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, το καταβαλλόμενο ποσοστό βασικού μισθού περικόπτεται κατά το μέρος που οι πάσης φύσεως αποδοχές από την εργασιακή σχέση που συνάφθηκε ή το εισόδημα από το ελευθέριο επάγγελμα ή επιτήδευμα που ασκήθηκε, υπερβαίνουν τις αποδοχές που ελάμβανε κατά την είσοδό του σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.
Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ρυθμίζονται ο τρόπος υπολογισμού του εισοδήματος σε μηνιαία βάση από την τυχόν άσκηση ελευθερίου επαγγέλματος ή επιτηδεύματος, τα ειδικότερα ζητήματα ασφάλισης, καταβολής των εισφορών εργαζομένου και εργοδότη, ο τελικός δικαιούχος φορέας των εισφορών και κάθε αναγκαίο θέμα για την εφαρμογή των διατάξεων.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου