Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 15:02:09

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης από το 2012 θα παρακρατείται από μισθούς και συντάξεις
Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης από το 2012 θα παρακρατείται από μισθούς και συντάξεις
Πηγή: Express.gr
 ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ από τους μισθούς και τις συντάξεις θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης από το 2012, σύμφωνα με τροπολογία που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

Oπως δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, που κυμαίνεται από 1% έως 4%, δεν θα καταβάλλεται στις εφορίες, αλλά θα παρακρατείται απευθείας από μισθούς και συντάξεις, προκειμένου να διασφαλίζεται η είσπραξη των εσόδων από την εν λόγω φορολογία.

Σύμφωνα με στελέχη του Yπουργείου Οικονομικών, η έκτακτη εισφορά αντί να καταβάλλεται σε 6 δόσεις θα παρακρατείται σε 12-14 μηνιαίες δόσεις.
Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα υποστούν νέα μείωση των καθαρών αποδοχών, ενώ θα θεσπιστεί και πρόσθετη φορολογική υποχρέωση για τα λογιστήρια των επιχειρήσεων.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος που έχει ετήσιο εισόδημα 18.000 ευρώ θα δει τις μηνιαίες του αποδοχές να περικόπτονται κατά 15 ευρώ. Αυτό θα γίνει προκειμένου να προεισπραχθούν από την εφορία τα 180 ευρώ που του αναλογούν ως έκτακτη εισφορά για το σύνολο του έτους.

Οι φορολογούμενοι που εκτός από μισθούς και συντάξεις έχουν και άλλες πηγές εισοδήματος (μισθώματα ακινήτων, ελεύθερα επαγγέλματα κ.ά.) θα χρεώνονται την επιπλέον εισφορά με την έκδοση του πολυεκκαθαριστικού.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου