Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 07:46:05

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Στο 65% θα περιορισθούν οι μισθοί, κατά μέσο όρο, στις εισηγμένες ΔΕΚΟ
Στο 65% θα περιορισθούν οι μισθοί, κατά μέσο όρο, στις εισηγμένες ΔΕΚΟ
Πηγή: Express.gr
Σε ρήξη με τους καλοπληρωμένους εργαζόμενους της οικονομίας έρχεται η κυβέρνηση με την κατάθεση τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο το οποίο ορίζει ότι: ο μέσος όρος μισθών των εργαζομένων στις εισηγμένες στο ΧΑ ΔΕΚΟ (περιλαμβάνονται στο κεφάλαιο Β΄ του νόμου για τους φορείς του δημοσίου που ανήκουν στη γενική κυβέρνηση) στις 31-12 -2011 πρέπει να διαμορφωθεί στο 65% του μέσου όρου των μισθών που απολάμβαναν το 2009.

Με την τροπολογία αυτή που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο αντιδράσεων καθώς πολλοί εκ των βουλευτών του ΠαΣοΚ προέρχονται από το συνδικαλιστικό χώρο του ευρύτερου δημόσιου τομέα μειώνονται αυτόματα οι μισθοί για τους εργαζόμενους στις εξής ΔΕΚΟ: 1.ΔΕΗ, 2.ΟΠΑΠ, 3. ΕΛΠΕ, 4. ΟΛΠ, 5. ΟΛΘ, 6. ΕΥΔΑΠ, 7. ΕΥΑΘ, 8. ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το "κούρεμα" των μισθών στις παραπάνω ΔΕΚΟ θα αφαιρεθούν εισοδήματα άνω των 200 εκατ. ευρώ οριζόντια απ΄ όλους τους εργαζόμενους και σ΄αυτό θα περιλαμβάνονται και οι αμοιβές των διοικήσεων.
Στη ΔΕΗ πχ. οι μειώσεις αναμένεται να ανέλθουν στο 15-18% για όλους καθώς πέρυσι υπήρξε μείωση αποδοχών σε ποσοστό 20%.

Η τρόικα απέρριψε πρόταση να υπολογίζεται η μείωση του μισθολογικού κόστους επί του συνόλου της μισθοδοσίας καθώς μια τέτοια αρχή θα δημιουργούσε κίνητρο να γίνουν απολύσεις, να μειωθεί ο αριθμός του προσωπικού, και οι επαναπομείναντες εργαζόμενοι να εξακολουθήσαν να απολαμβάνουν υψηλές απολαβές.

Κατά τις πληροφορίες στο αρχικό κείμενο της νομοθετικής ρύθμισης περιλαμβανόταν και οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την ΑΤΕ (όπου έχουν γίνει μειώσεις αποδοχών πέρυσι), αλλά στο υπουργείο Οικονομικών γίνονται δεύτερες σκέψεις και εξατάζεται κατά πόσο πρέπει να εξαιρεθούν και να αντιμετωπιστεί το ζήτημα μείωσης των αποδοχών τους στην επικείμενη συμφωνία ΟΤΟΕ και Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών για τη συλλογική σύμβαση εργασίας του 2012.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου