Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 21:30:26

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Ο κανόνας 1:10 για τις προσλήψεις θα γίνει αυστηρότερος από το 2012
Ο κανόνας 1:10 για τις προσλήψεις θα γίνει αυστηρότερος από το 2012
Πηγή: Express.gr
 AYΣTHPOTEPOΣ θα γίνει το 2012 ο κανόνας 1 προς 10 που ισχύει για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. «Είναι μεγάλη η μείωση του αριθμού των απασχολουμένων με κάθε σχέση εργασίας στο κράτος, στενό και ευρύτερο, τα δύο τελευταία χρόνια. Φθάνει περίπου τις 200.000. Ο κανόνας 1 προς 10, που ισχύει και τηρείται φέτος για τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού, είναι πιθανόν να γίνει ακόμη αυστηρότερος το 2012. Αντί να ισχύσει η αναλογία 1 προς 5 που προβλεπόταν αρχικώς, να έχουμε πολύ μικρότερο αριθμό προσλήψεων. Το ίδιο και για τις προσλήψεις συμβασιούχων, όπου η δέσμευση για μείωση κατά ένα ακόμη 10% σε σχέση με φέτος μέσα στο 2012, μπορεί τελικώς να μετατραπεί σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό προσλήψεων για το απολύτως αναγκαίο προσωπικό ή και μηδενισμό προσλήψεων», δήλωσε ο κ. Ρέππας.

Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου για τις αποδοχές και τη συνταξιοδοτική κατάληξη όσων ενταχθούν στην εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Ρέππας, απάντησε: «Στην απόφαση που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο προβλέπεται ότι οι υπάλληλοι θα αμείβονται με το 60% του βασικού μισθού, με σημείο αναφοράς το νέο μισθολόγιο. Aρα το ποσό είναι υψηλότερο. Επίσης καθ' όλη τη διάρκεια θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη, ενώ η παραμονή τους σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας δεν προσμετράται στον υπολογισμό της σύνταξης, άρα δεν την επηρεάζει αρνητικά. Oπως επίσης δεν επηρεάζει τη λήψη του εφάπαξ για όσους το δικαιούνται».


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου