Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 19:58:40

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Αλλάζει εκ βάθρων το βαθμολόγιο στο Δημόσιο
Αλλάζει εκ βάθρων το βαθμολόγιο στο Δημόσιο
Πηγή: Express.gr
 BAΣIKOΣ άξονας της νομοθετικής πρωτοβουλίας για το νέο βαθμολόγιο στον δημόσιο τομέα είναι η εισαγωγή ενός αξιοκρατικού συστήματος αξιολόγησης, τόσο των υπαλλήλων όσο και των υπηρεσιακών μονάδων. Δίνεται τέλος στη διαδικασία βάσει της οποίας με τη συμπλήρωση κάποιων προϋποθέσεων σχεδόν το σύνολο των κρατικών λειτουργών χαρακτηρίζονται ως άριστοι και εξελίσσονται στον καταληκτικό βαθμό, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το νέο σύστημα αξιολόγησης καθορίζει τον τρόπο τόσο των βαθμολογικών προαγωγών όσο και της μισθολογικής εξέλιξης, αφού καθιστά τις αποδοχές κίνητρο για τη διάκριση και τη βαθμολογική προαγωγή. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας παρουσίασε τη σχετική πρόταση νόμου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τονίζοντας: «Το κράτος οφείλει να αξιολογεί και να αμείβει τους πλέον ικανούς, οφείλει να αξιοποιεί τους καλύτερους στις θέσεις ευθύνης».
Στις καινοτομίες του νέου συστήματος περιλαμβάνονται:

η ανοιχτή προκήρυξη για τις θέσεις ευθύνης (γεν. δ/ντής, δ/ντής, τμηματάρχης) σε όλο τον δημόσιο τομέα και τα ΝΠΔΔ και η συγκρότηση συλλογικών οργάνων για τη διενέργεια δημόσιων διαγωνισμών και διαδικασιών αξιολόγησης, παρακολούθησης και παραλαβής με κλήρωση. Κατ'Α αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικότητα στον ορισμό των μελών και εξαφανίζεται κάθε κίνδυνος χειραγώγησης των διαδικασιών από τη διοίκηση.

Οι υπάλληλοι, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της κεντρικής ή αποκεντρωμένης διοίκησης, διοικούνται, όσον αφορά τα θέματα κινητικότητας μεταξύ υπηρεσιών διαφορετικών υπουργείων ή αποκεντρωμένων διοικήσεων, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τον οικείο, κατά περίπτωση, υπουργό. Οι υπάλληλοι, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της κεντρικής ή αποκεντρωμένης διοίκησης, μπορούν να μετακινούνται στις υπηρεσίες των υπουργείων και των αποκεντρωμένων διοικήσεων με κοινή απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και των οικείων κατά περίπτωση υπουργών των υπηρεσιών προέλευσης και υποδοχής των υπαλλήλων.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου