Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 22:23:04

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Με ποια κριτήρια θα τεθούν σε εφεδρεία 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι
Με ποια κριτήρια θα τεθούν σε εφεδρεία 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι
Πηγή: Express.gr
Βάσει πέντε κριτηρίων αλλά και με αρνητική μοριοδότηση για όσους έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ θα γίνεται τελικά η υπαγωγή των πλεονάζοντων υπαλλήλων του ευρύτερου και στενού δημόσιου τομέα στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Αυτά τα πέντε κριτήρια προβλέπονται στη νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή, στις αρχές του επόμενου μήνα, για να καλύψει το νομοθετικό κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του δημοσίου θα κληθούν να καταγράψουν το πλεονάζον προσωπικό (υπολογίζεται σε 30.000 άτομα) που θα μπει στην εργασιακή εφεδρεία μέσα στο 2011 με τα εξής κριτήρια:

    * Υπάλληλοι που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και πάνω. Σύμφωνα με την περσινή απογραφή πρόκειται για 43.743 υπαλλήλους οι περισσότεροι από τους οποίους είναι σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο.
    * Εργαζόμενοι ηλικίας 50 έως 60 ετών που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Αυτοί θα βρεθούν έναν χρόνο στην εφεδρεία και κατόπιν θα συνταξιοδοτηθούν.
    * Οσοι δεν κατέχουν πανεπιστημιακό τίτλο, δηλαδή ανήκουν στις κατηγορίες υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
    * Οσοι απασχολούνται σε θέσεις διοικητικών καθηκόντων. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι ένα μεγάλο μέρος του πλεονάζοντος προσωπικού είναι διοικητικοί υπάλληλοι - φτάνουν περίπου το 45% του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο.
    * Οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ. Υπολογίζεται ότι περίπου 67.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν διοριστεί την τελευταία 8ετία με διαδικασίες χωρίς τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και ανήκουν κυρίως στον διοικητικό κλάδο.

Πρώτοι από όλους οι μεγαλύτεροι σε ηλικία

Σε κάθε περιπτωση, πάντως, οι πρώτοι που θα τεθούν σε "εφεδρεία" θα είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία υπάλληλοι. Εάν δεν συμπληρωθούν οι 30.000 θέσεις πλεονάζοντος προσωπικού τότε θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην αξιολόγηση των προσλήψεων της τελευταίας 10ετίας, όπου θα υπάρξει και σε αυτή την περίπτωση μοριοδότηση των υποψηφίων.

Ιδιαίτερα για τους υπάλληλους που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ, η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για την εφεδρεία θα προβλέπει  «αρνητική» μοριοδότηση...

Εργασιακή εφεδρεία και στο στενό δημόσιο τομέα

Εξάλλου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο «Εθνος», με τη νομοθετική ρύθμιση το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας θα επεκταθεί και στον «στενό» δημόσιο τομέα χωρίς καμία εξαίρεση, δηλαδή εκτός των υπαλλήλων αορίστου χρόνου στους δημόσιους οργανισμούς, θα αξιολογηθούν και οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου και οι μόνιμοι στα υπουργεία, στα ΝΠΔΔ, συμπεριλαμβανομένων και των δήμων και των δημοτικών επιχειρήσεων!

Δεν στέλνουν λίστες οι 120 φορείς

Υπενθυμίζεται ότι σημερα έληγε η προθεσμία που είχε δώσει η κυβέρνηση στους 120 φορείς του ευρύτερου δημόσιου για να καταγράψουν το πλεονάζον προσωπικό τους, με τους περισσότερους από αυτούς να δηλώνουν αδυναμία.

Πηγή: Εθνος 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου