Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 15:42:11

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εφεδρεία - Δημόσιο arrow Τέλος προθεσμίας για τις λίστες εφεδρείας των φορέων του Δημοσίου
Τέλος προθεσμίας για τις λίστες εφεδρείας των φορέων του Δημοσίου
Πηγή: Express.gr
 "Καρδιοχτύπι" χωρίς τέλος για 42.000 υπαλλήλους, που εργάζονται στους 151 φορείς του Δημοσίου, του οποίους αφορά άμεσα το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Σήμερα λήγει η προθεσμία για να αποσταλούν οι λίστες, στην Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών, όμως είναι αβέβαιο εάν θα παραδοθούν τελικά.

Στο καθεστώς της εφεδρείας, αναμένεται να μπουν 4.200 υπάλληλοι. Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι ορισμένοι από τους φορείς αρνούνται να στείλουν τις λίστες, καθώς υποστηρίζουν πως είναι αυτοχρηματοδοτούμενοι. Τα αιτήματά τους έχουν σταλεί στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, που είναι αρμόδια να γνωμοδοτήσει.

Οι διοικήσεις των φορέων εμφανίζονται, πάντως, απρόθυμες να υποδείξουν τους υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν και δηλώνουν αδυναμία στην κατάρτιση της λίστας πλεονάζοντος προσωπικού. Τα σχέδια της κυβέρνησης δυσχεραίνει και η υποβολή αιτημάτων εξαίρεσης.

Για τη διαδικασία επιλογής των πλεονάζοντων εργαζομένων, η ΕΡΤ έχει ζητήσει διευκρινίσεις. Χωρίς ονόματα, αλλά μόνο με στοιχεία ειδικοτήτων, τυπικών προσόντων και ηλικίας, αναμένεται να δοθούν οι λίστες των υποψήφιων εφέδρων από τους ομίλους ΟΣΕ και ΟΑΣΑ.

Κάποιοι από τους υπεύθυνους θεωρούν, μάλιστα, ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες που βρίσκονται σε καθεστώς εξυγίανσης, έχουν ήδη μειώσει σημαντικά το προσωπικό τους, λόγω των υποχρεωτικών μετατάξεων και συνταξιοδοτήσεων που έχουν προηγηθεί.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η απομάκρυνση και άλλων υπαλλήλων θα σημάνει νέα συρρίκνωση δρομολογίων. Σε αποστολή λίστας, χωρίς ονόματα, αναμένεται να προχωρήσουν και άλλοι φορείς όπως ο ΕΟΜΜΕΧ.

Αντιθέτως, υπάρχουν και φορείς, όπως η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου και η Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων, που έχουν ανακοινώσει ότι θα ανταποκριθούν και θα στείλουν εμπρόθεσμα τις σχετικές λίστες. Από την πλευρά τους, εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι θα καταφύγουν στα δικαστήρια, εάν επιλεγούν, τελικά, στις λίστες των εφέδρων. 


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου